tisdag 15 september 2015

Skrivrumsinredning

Eftersom vi flyttar till ett stort hus i slutet av november där jag får den enorma lyxen av ett eget skrivrum har jag börjat fundera lite på vilken inredning jag vill ha. Naturligtvis ska det vara snygga grejer men ännu viktigare än att de är ergonomiska och bra för kroppen. Jag sitter ner stora delar av min arbetstid och skrivtiden blir ytterligare datortid utöver detta. Förra hösten, när jag jobbade med omskrivningen av Middagsmörker, sabbade jag axeln för att jag satt för mycket och för dåligt. Axeln är helt återställd nu efter månader av sjukgymnastik och jag vill verkligen inte att det händer igen!

Så vad behöver man då i ett skrivrum? Ett skrivbord såklart - höj och sänkbart ska det vara så att jag kan variera att sitta och stå. Jag tänker mig Ikeas Bekant till exempel:


Stol då? Det är nästan det allra viktigaste! På mitt förra jobb hade jag en riktigt bra stol, en HÅG Capisco 8106. Funderar på att köpa en sådan även om den är dyrare än dyrast...


Utöver det blir det såklart ergonomiskt tangentbord och mus samt en docka till datorn med dubbla skärmar. Och så lite lull-lull också, har fallit pladask för roman-tavlorna från Spineless classics som Bokglam bloggade om för ett tag sedan;


Hur ser era skrivrum/skrivhörnor ut? Vad prioriterar ni?

4 kommentarer:

 1. Drömmer om en egen skrivhörna men det är omöjligt på våra 29,5 kvadrat. Får nöja mig med matbordet och närliggande kaféer, funkar tills vidare! Men det är viktigt att tänka på ergonomin när man sitter mycket. Din kommande skrivhörna låter underbar, men som jag sagt så kommer jag och antastar dig och hörnan i vår! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag förstår att det är svårt att få plats med en skrivhörna i er lägenhet men köksbord och caféer är inte illa det heller! Och du är varmt välkommen att invadera mitt rum nästa år! :)

   Radera
 2. Vad roligt att planera inredning! Jag har ett kontor/skrivrum som just nu har lite känsla av "rummet som Gud glömde". Måste se till att piffa till det lite så att jag trivs att sitta där... :-)

  SvaraRadera
 3. Jag har ett eget skrivrum i ett litet kyffe så något höj- och tänkbart bord får inte plats där men bara vi har byggt ut och fått det där kontoret så ska det bli ett sådant bord. Kanske ny stol också. Det är jätteviktigt att sitta rätt och min nacke har tagit mycket stryk tyvärr.

  SvaraRadera