onsdag 30 september 2015

Trippeldeadline

Efter mail från redaktören igår fick den här skribentskan helt plötsligt massor att göra! Det är nu nämligen mer eller mindre bestämt att vi satsar på en tidig vårutgivning vilket betyder att jag måste ha fört in alla redigeringsändringar inom två veckor. Detta infaller olämpligt nog dagen efter jag har inlämning av mina tio första Gettosidor till min handledare på Författarskolan. Tio sidor text har jag redan men dessa tio behöver redigeras ordentligt. Och sen ska jag ska visst skriva ett debutantporträtt också till svensk bokhandels vårkatalog... till dagen efter redigeringsdeadlinen. Tre deadlines på tre dagar alltså - det lär bli fullt upp!

Så, hur löser man då detta utan att krascha rakt in i betongväggen? Jo, genom struktur, planering och ABSOLUT INGEN stress! :) Min man är dessutom världens bästa och har frigjort mig från helgens planerade fix i huset. Med två hela helger till mitt förfogande och lite strötimmar efter jobbet tror jag absolut att det kan gå vägen!

Vill man bli en riktig författare får man helt enkelt lägga manken till! :)

10 kommentarer:

 1. Ska det vara deadline så ska det helst vara alla på en gång. Det är så det fungerar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar inte bättre! Ketchupeffekt it is även där! :)

   Radera
 2. Är det nån som klarar av allt det där är det du! Kram och heja! Och kom ihåg att höra av dig om jag kan göra nåt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag hoppas det! :) Det kommer säkert finnas behov av korrläsning senare så är du sugen på att tokleta stavfel mm så är du varmt välkommen! :P

   Radera
 3. Oj ja det blev mkt på en gång men det fixar du säkert utan problem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, varför blir det alltid så? :) Men jag gillar att vara effektiv så kan jag bara vara det utan att köra slut på mig själv så ska det nog gå bra! Hur går det med ditt skrivande? Är Harry snäll när mamma skriver? :)

   Radera
 4. Oj oj oj... Där har du att göra :-) Struktur och planering är nog a och o, men det fixar du lätt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det kan man lugnt säga! :) Hoppas jag ska få ihop allt utan att må dåligt på kuppen!

   Radera