fredag 16 oktober 2015

Baksidestext

I helgen ska jag försöka knåpa ihop en baksidestext till Middagsmörker. Förlaget sa att de kunde göra det om jag inte hade tid men jag känner att jag gärna vill försöka själv - förhoppningsvis lär jag mig något på kuppen!

Det känns dock svårt. Baksidestexten är så otroligt viktig och den måste verkligen bli bra. Jag vill ju att bokköparen som faktiskt vänder på min bok i bokaffären eller klickar på ikonen på internet ska bli sugen på att läsa och vilja köpa boken. Det är ett stort ansvar att lägga på några rader med text! :)

För att förbereda mig själv och låta mig inspireras har jag samlat femton baksidestexter från ungdomsböcker jag läst den senaste tiden. De ska jag studera noggrant ikväll och imorgon ger mig förhoppningsvis på mitt första, egna försök.

Utöver det ska helgen spenderas med fortsatt husfix. Flytten kommer allt närmare och vi vill såklart ha allt så färdigt som det bara går innan flyttlasset går.

Och just det ja, jag ska visst svara på några intervjufrågor också. Bara sådär! :)

Vad ska ni göra i helgen?

Baksidestexten från Cirkeln - en av mina inspirationskällor!

6 kommentarer:

 1. Baksidestexter är kluriga men roliga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, klurigt var ordet! :) Fick iaf iväg ett förslag igår så får vi se vad förlaget säger!

   Radera
 2. Jag kollade också baksidetexter innan jag skrev min. Det är svårt som tusan, men rätt att du skriver själv, du kommer säkert att få bra feedback!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälpte verkligen att kolla på andra baksidestexter, tyckte att jag ganska snabbt fick en känsla för vad jag gillade och inte gillade. Däremot var det inte så enkelt att omvandla den där känslan till en egen text. Blir spännande att höra vad förlaget tycker! :)

   Radera
 3. Spännande, och svårt! Men det går säkert jättebra :-)
  Har inte gjort mycket alls i helgen... Och nu är den redan slut, var tog den vägen?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter skönt att inte göra så mkt i helgen - det behöver man ibland! Jag har gjort ovanligt lite jämfört med den senaste tiden och det känns riktigt bra i kropp och knopp! :)

   Radera