tisdag 6 oktober 2015

Det är mycket nu

Ojojoj, mitt liv är verkligen fullknökat just nu och jag har svårt att hinna med allt trots att jag verkligen anstränger mig för att vara supereffektiv. I lördags satt jag med redigeringen av Middagsmörker hela dagen, i söndags jobbade jag heldag. Igår blev det tio timmars arbete och sedan en ynka timmes redigering innan jag däckade i soffan.

Resten av veckan ser likadan ut. Långa dagar på jobbet, redigering på kvällarna. Manusgenomläsning till helgen i kombination av Gettotextfix inför skolinlämning på måndag. Jag börjar redan bli trött och veckan har inte mer än börjat. Jag har dock flaggat för min chef att jag, om det är möjligt, vill ta ledigt nästa måndag och tisdag. Det ger mig förhoppnings det andrum jag behöver för att klara nästa veckas tre deadlines!

Hur gör ni för att orka med när allt händer samtidigt? Jag försöker ge mig själv pauser; i badet, i solen, med Kindeln och vara snäll mot mig själv den lilla tid som blir över. Har ni några överlevnadstips mottas de dock gärna! :)

Pausvila med Glenn

6 kommentarer:

 1. Ät god mat i lugn och ro! Gärna god mat tillredd av någon annan! Kämpa Charlotte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mat är bra! Och godis, eller torkad frukt som verkar vara min grej just nu! :P Åt enorma mängder igår när jag jobbköttade i 15 timmar! :)

   Radera
 2. *Puh* Och jag som trodde jag hade mycket och göra den här månaden, haha. När jag har fullt upp så brukar jag se till att ta en liten paus varje timme där jag gör något annat. Och eftersom jag jobbar på distans ser jag till att ha myskläderna på och en katt bredvid mig som support :) Jag tror det är viktigt att man får skämma bort sig själv lite med god mat, choklad, hemma-spa eller något annat mysigt :) Sedan kan jag rekommendera katten. Nu är visserligen mina katter väldigt keliga av sig, men de hjälper mig att stressa ner i jobbiga situationer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myskläder är bäst! Jag jobbar åtminstone delvis hemifrån (extra mycket när det kör ihop sig eftersom jag är effektivare hemma) och då blir det alltid mjukisbrallor och t-shirt. Så skönt! Det där med pauser är jag dock kass på, blir ju såklart ngn promenad med hunden under dagen men igår tror jag att jag pausade två gånger 10 minuter (lunch och middag). Inte konstigt att man blir slut i huvudet! Ska se till att bättra mig! Jag håller med om att djuren är jättebra motvikter till stressen, att bara få mysa en liten stund gör under för stressnivåerna!

   Radera
 3. Det är verkligen viktigt med små pauser emellanåt så man kan tänka på annat. Annars orkar man inte i längden. Det är också bra att äta regelbundet och kanske gå ut på en kort promenad så man får lite frisk luft, det brukar ge energi. Förresten, hur söt är inte Glenn, ser ut som världens gosigaste katt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska definitivt bli bättre på de där pauserna, har en tendens att bli så fokuserad på det jag gör att tidsuppfattningen försvinner och plötsligt har man slitit ett par timmar utan paus. Haha, Glenn är en liten mysis - vi är mkt nöjda med vår adoption! :)

   Radera