lördag 10 oktober 2015

Har du börjat skriva på del 2?

Det frågade min redaktör för två dagar sedan. Dessutom frågade hon hoppfullt om det kanske redan fanns något att läsa eftersom hon var så nyfiken på vad som skulle hända med min huvudkaraktär.

Först trodde jag att såg i syne. Jag menar, vi har inte ens spikat releasedatum för Middagsmörker än! Sen blev jag lite stressad - fast på ett extremt lyxigt, sväva-på-moln vis! :) Att förlaget är intresserad av min uppföljare redan innan första boken börjat sälja gör mig SÅ glad. Det gör att det känns som om de verkligen tror på mig och mitt skrivande och det motiverar mig verkligen massor att arbeta vidare. För arbeta måste jag - uppföljaren är nämligen fortfarande i sin linda!

Middagsmörkers uppföljare har arbetsnamnet Gryningsstjärna. Jag har i dagsläget 12 000 ihopknåpade ord i 4-5 kapitel som alla tillkom under NaNoWriMo förra året innan jag fick avbryta mitt deltagande för att börja redigera Middagsmörker igen. I somras när jag semestrade i Spanien la jag en hel del grubbeltid på plotten så ganska mycket finns planerat - dock främst i mitt huvud och i osammanhängande anteckningar. Jag måste bara ta mig tiden att pränta ner allt i en synopsis, redigera den text som jag redan skrivit och sedan köra vidare med resten. Bara. :)

Jag har dragit ut på projektstarten eftersom det varit så mycket annat på sistone men nu känner jag mig mer taggad än någonsin. Jag ska bara redigera Middagsmörker först och få iväg mitt första Getto-utkast till min handledare på Författarskolan - sen jäklar är det Gryningsstjärna som gäller!

Hur bra är ni på att hantera flera skrivprojekt samtidigt? Fördelar och nackdelar?

Minns ni detta? Mitt extremt hemmagjorda omslag till NaNoWriMo 2014! :)

9 kommentarer:

 1. Vilket lyxigt problem ;) jag nästan föredrar att pendla mellan olika skrivprojekt, för kör jag fast i det ena kan jag alltid skriva vidare på det andra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns verkligen lyxigt! Och läskigt, såklart. När jag skrev Middagsmörker planerade jag Getto men det är det närmaste dubbelarbete jag kommit, får se hur det går att ha två levande texter igång samtidigt!

   Radera
 2. Men vad härligt! Lite läskigt också förstås, men mest kul :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaaaa! Härligt, läskigt, underbart och skojj!!! :)

   Radera
 3. Du har så fina namn/arbetsnamn på dina böcker! Jag är dålig på att skriva på två samtidigt, vill helst bli klar med en sak i taget. Skriva på en sak och redigera en annan går däremot utmärkt, tycker jag! Bra att ha något att "vila" med! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, vad kul att du tycker det! Jag har aldrig provat att skriva på två olika saker tidigare, bara gjort som du - redigerat ett manus och skrivit ett annat under samma period. Vi får alltså se hur det går! :)

   Radera
 4. Jag har nog hållit mig med fler projekt samtidigt, men jag jobbar inte på dem parallellt. Utan när jag skickat bort bokmanus då kunde jag ta itu med nästa. Just nu väntar jag på att utmattningen efter trilogiskrivandet ska släppa lite grann så att jag kan kasta mig in i det nya.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är smart att ha flera projekt att fylla luckor med! Nu får jag problemet att jag har två projekt men ingen lucka, blir intressant att se hur det kommer gå! :) Vad spännande med ett nytt projekt, du förtjänar att vila dig ordentligt innan du kör igång!!!

   Radera
 5. Jag jobbar bäst om jag fokuserar på ett projekt... Men jag har alltid flera skrivböcker till hands där jag klottrar ner idéer som poppar upp.

  SvaraRadera