torsdag 29 oktober 2015

Inget NaNoWriMo 2015

På söndag är det november och då kickar skrivfesten NaNoWriMo igång igen. 50 000 ord ska skrivas på 30 dagar och förra året deltog över 300 000 skribenter. I år blir det säkert ännu fler, men jag kommer inte vara en av dem...

Inte särskilt förvånande va? :) Jag har ju så det räcker att göra ändå. Men även om jag haft mindre måsten vet jag faktiskt inte om jag hade deltagit, jag är faktiskt osäker på om NaNo verkligen är min grej.

Förra året var min NaNoWriMo debut. Jag började skriva Middagsmörkers uppföljare Gryningsstjärna och hade nog redan från start en ganska så blygsam ambition. Efter 12 dagar och 12 000 ord gav jag upp. Middagsmörker kom tillbaka från lektören och mitt fokus skiftade, dessutom var jag redan ganska så trött i huvudet efter det ovanligt "höga" skrivtempo jag hållit.

I augusti i år försökte jag köra ett mini-NaNo med mig själv. Målet var då istället 25 000 ord på 31 dagar men resultatet blev ungefär detsamma - 12 000 ord och avhopp långt innan deadline.

Vad kan man säga om det då? Att skriva med ordpress är nog inte riktigt min grej. Jag blir snabbt oinsipirerad och ibland blir texten jag skriver så riktigt skitdålig att det verkligen inte är värt tiden. MEN. Men ett ordmål skriver jag definitivt mer än jag hade gjort i normala fall - en aspekt som inte går att förringa. Kanske kan jag utnyttja detta på något sätt i framtiden, genom att tex. sätta rimliga veckomål istället för dagsmål eller kapitelmål istället för ordmål för att slippa ordhetsen. Vi får se! :)

Ska du vara med i NaNo i år? Vad ska du skriva och vad är ditt mål/din strategi?

Lycka till alla NaNo:sar! :)

Mitt NaNo-resultat förra året!

4 kommentarer:

 1. Jag ska vara med :) Får se om jag kan bolla jobb och skrivande nu i november. Har fortfarande fullt upp :P Men jag har väldigt mycket idéer till mitt nya manus och längtar efter att få börja! :D

  SvaraRadera
 2. Jag ska inte heller vara med i år, men jag gillar verkligen tanken med NaNo och det är en kul gemenskap. Men egna mål funkar ju också bra :)

  SvaraRadera
 3. Jag är sååååå ledsen för att inte vara med. Övervägde en halv sekund att bara haka på men så kom förnuftet och satte stopp på det hela. Har helt tillräckligt att hålla koll på just nu. Men, men, nästa år förhoppningsvis!

  SvaraRadera
 4. Alltså jag älskar ju att skriva under press :). Problemet är bara just det här med att man alltid är mitt i något annat. Ska nog köra en egen Nano när det väl är dags för nytt skrivande.

  SvaraRadera