torsdag 1 oktober 2015

Läsutmaning 2015 - kvartalsavstämning 3

Idag är det oktober vilket också betyder att ännu ett kvartal av årets läsutmaning passerat. Förra kvartalet var ju lite av en läskatastrof för mig - två ynka böcker på tre månader. Det här kvartalet ser, tack vare sommarsemestern, mycket bättre ut! :)

Totalt nio böcker har jag hunnit läsa sedan juli, det är tre i månaden och hur bra som helst för att vara jag! Dock ligger jag ändå ohjälpligt efter och jag börjar inse att det kanske inte kommer gå att klara utmaningen det här året. Elva böcker på tre månader samtidigt som jobb, skola och bokutgivning blir nog lite väl mastigt. Men jag ska göra mitt bästa (utan att stressa) och förhoppningsvis kan jag åtminstone nå upp till de tjugofyra böcker som jag klarade att läsa förra året!

Läst så här långt under 2015

Bäst: Salla Simukkas böcker tycker jag väldigt mycket om men de slår banne mig inte Fridas Dränkt. Frida imponerade verkligen på mig med sin läskiga och extremt välskrivna bok och flera gånger under läsningen kände jag för att kasta mitt eget skrivande i sjön eftersom det inte på långa vägar når upp till hennes nivå! Har du inte läst Dränkt gör det - passar perfekt nu när höstvätan kryper nära husknuten! :)

Sämst: Den största besvikelsen var helt klar Sarah Rees Brennans Unmade. Boken som är den sista i hennes Lynburn Legacy-serie kändes seg och inte alls lika magiskt härligt som seriens första bok. Dessutom kändes det som om det enda karaktärerna gjorde var att springa mellan ett antal hållpunkter i staden.Fram och tillbaka i all evighet - så tråkigt att läsa att inte ens slutet kunde hjälpa upp min upplevelse.

Nu siktar jag på att läsa klart The Young Elite av Marie Lu som jag påbörjade för en evighet sedan men inte riktigt kommit in i och efter det längtar jag efter att sätta tänderna i Sofies Dimensioner som jag hoppas få med mig från hennes releasefest ikväll!

Hur går det med ert läsande?

4 kommentarer:

 1. Jag har läst 30 böcker, men hänger efter i utmaningen. Iofs är jag halvvägs i ungefär 3 böcker, så månne jag inte ska hinna ikapp. Få se om jag lyckas med 52 böcker, men jag hoppas på att få lite mer lästid när alla resor är undanstökade. :) Märker att jag mår bättre och är lugnare om jag tar mig tid att läsa, men alltid hinner man ju så klart inte. Kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, imponerande med mål på 52 böcker! Det är vad jag hoppas kunna läsa den dag jag blir heltidsförfattare! :) Om du slutar upp med allt ditt resande (inte alls avis!!!) klarar du säkert av att nå målet utan problem! :)

   Radera
 2. Jag har haft lässvacka ända sen i mars ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, de där lässvackorna alltså - så svåra att ta sig ur. Utan läsutmaningen är det osäkert om jag tagit mig ur den jag hade i våras... :)

   Radera