fredag 23 oktober 2015

Svensk fantastik?

Efter att ha läst Annas blogginlägg igår om fantastik i Sverige insåg jag hur lite svensk fantastik jag egentligen läst. Därför efterfrågar jag nu tips på era bästa, svenska fantastikböcker. Det spelar ingen roll om det är high fantasy, urban fantasy, sci-fi eller dystopier. Jag vill läsa det bästa Sverige har att erbjuda! :)

Svensk fantastik som jag har läst de senaste två åren.

6 kommentarer:

 1. Säg gärna till om du vill ha ett recensionsex av min roman "Mellody Looh - Födelsemärket" :)
  Sen kan jag tipsa om författarna Annah Nozlin, Nellie C. Lind, Caroline Hurtig och Eva Holmquist som alla skriver svensk fantasy med olika inriktningar. Förlagen andra världar, undrentide och mörkersdottir har också många bra böcker :) Halvblod av Sofie Trinh Johansson borde du läsa, De Sömnlösa av Sanna Juhlin och Purgatorium av Mikaela Knutsäter.
  Hade nog kunnat skriva ännu fler men där har du några tips i alla fall, haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla bra tips! Eftersom jag inte egentligen recenserar böcker på bloggen känns det fel att ta emot recensionsex, din bok hamnar dock på läslistan så förr eller senare läser jag ändå! :)

   Radera
 2. Rekommenderar Drakhornet och Skogens hjärta av Oskar Källner!

  SvaraRadera
 3. Om du vill läsa en dystopi och letar efter språklig kvalitet finns ju alltid Karin Tidbecks Amatka. Har inte läst den själv men den står på min lista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det, Amatka borde jag ju läsa - tycker Karin är toppen på Fantastisk podd! Tack för tipset!

   Radera