måndag 26 oktober 2015

Tagit mig vatten över huvudet?

Det är lite körigt just nu, minst sagt. Jobbet har visserligen återgått till sin normalnivå (tack gode gud!) men allt annat i mitt liv rusar fram i överljudsfart.

Om bara fem veckor flyttar vi till huset, det betyder att vårt pågående renoveringsarbete intensifieras samtidigt som vi måste börja packa ihop lägenheten.

En månad efter flytten är bebisen beräknad. Det betyder att vi just nu ränner på diverse föräldrautbildningar och profylaxkurser samtidigt som vi håller stenkoll på Blocket efter bättre begagnade bebisprylar.

Författarskolan har gått in i en intensiv fas igen. Vi har haft två inlämningsuppgifter inom loppet av tio dagar och tre till kvarstår innan vi går in i den lugnare skrivfasen igen om  fyra veckor.

Utöver detta väntar jag på att förlaget ska korra Middagsmörker och sedan ska även jag få min chans att läsa igenom hela manuset igen på jakt efter småfel. Baksidestexten är inte spikad och jag måste skriva en dedikation och ett författarens tack.

Att jag är trött just nu beror alltså med största sannolikhet inte bara på graviditeten. Jag försöker kompensera alla måsten så gott det går med badkarsbad, lättare träning, promenader med vovven, läsning och bra serier på TV. Och tidiga kvällar i säng såklart, inte en chans att jag klarar att vara vaken efter klockan tio just nu!

Jag inser att jag balanserar på en väldigt tunn gräns mellan kontroll och galenskap och hoppas jag klarar av att hålla mig på rätt sida de få veckor som är kvar av det här året. Faller jag fel måste jag nämligen avbryta allt. Hälsan är naturligtvis det allra viktigaste för mig, särskilt just nu, och det finns inget i hela världen som skulle få mig att tumma på det!

 Återhämtning pågår! :)

8 kommentarer:

 1. Bra att du kommer ihåg att ta det lugnt mellan varven också. <3 Kram och heja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får vila bäst man kan - annars går det nog helt åt pipsvängen! :)

   Radera
 2. Är så imponerad över allt du hinner göra. För två veckor sen fick jag en massa gravidbesvär som jag inte har haft innan och är helt utmattad när jag väl kommer hem från jobbet. Kämpa på men ta hand om dig själv och bebisen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, mycket sker på ren vilja! Och så mår jag ju fortfarande bra, även om jag börjar bli tröttare. Låter ju inte lovande att du fick en massa graviditetsbesvär för två veckor sedan, det betyder ju att det snart är min tur! :S Hoppas du bår bra iaf och orkar fram tills ledigheten börjar, kan väl inte vara långt kvar nu?

   Radera
 3. Förstår verkligen att du är trött! Ta hand om dig och unna dig ordentligt med vila, snart är den här perioden över och du får utdelning av ditt hårda jobb <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vilar allt jag kan, kroppen har börjat säga ifrån och jag tycker faktiskt det är skönt - för då går det inte att ignorera! :) Igår gick jag och la mig kl 9 på kvällen, inte så kul för min man men jäkligt gött för mig! :)

   Radera
 4. Intensiva perioder kommer ju och går. Det gäller att undvika inbillade måsten då och bara göra det en verkligen behöver göra. Håller tummarna för fortsatt ork och att du hittar vila också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag undviker definitivt inbillade måsten - lägenheten ser ut som fan och vi har inte lagat mat på en vecka! :) Badkaret har dessutom blivit min bästa vän, badar var och varannan dag nu - det har verkligen blivit min avkopplingsgrej!

   Radera