onsdag 7 oktober 2015

VT 2016

Mitt i allt jobbstök igår (jobbade till kl elva, på kvällen alltså - suuuuuuuperkul! :P) så fick jag iväg min ansökan till vårterminen på Författarskolan. Eftersom jag har bebisleverans i januari är det såklart oklart hur mycket jag kommer kunna plugga, om jag nu kan plugga något alls. Men efter diskussioner med min programansvarige så kom jag fram till att jag anmäler mig ändå och tar jag sedan noll poäng så spelar det mindre roll!

Ni som har barn - har ni pluggat/jobbat/gjort ngt tidskrävande samtidigt som ni var föräldralediga eller var det helt stört omöjligt? :)


6 kommentarer:

 1. Med barn nummer ett gick det någorlunda. Men jag krävde det inte av mig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte heller några tankar på att kräva ngt av mig själv, dock vet jag ju hur rastlös jag är som "barnfri" och om det sitter kvar även efter bebis vill jag ha möjlighet att göra mer än att bara bebisgosa under min ledighet! (Vill jag dock bara goda är det helt ok, jag har ju ingen aning om hur jag kommer reagera på att ha en liten hemma!)

   Radera
  2. Åh. Rastlösheten. Den du. Fattar precis. Den hade och har jag. Och det var inte lätt. Nej. Verkligen inte. Och gosa är fint, men man vill absolut göra annat också, för man vill liksom vara sin egen. Det gäller väl mest att försöka prova sig fram och hoppas på att man hittar något som fungerar. För det kan vara väldigt olika.

   Radera
 2. Med barn ett hade det kunnat gå litegrann, men jag hade ingen rutin på skrivandet då. Med barn två var det omöjligt för så fort hon somnade så väckte storebror henne. Mina barn har aldrig gillat att sova på dagen eller sova överhuvudtaget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, min bästa kompis säger hela tiden till mig att hon inte förstod hur mycket fritid hon hade med ett barn förrän barn nr två kom! :) Man vet ju aldrig hur ens barn kommer bete, det är det läskiga och lite spännande med hela den här processen. Det är verkligen omöjligt att planera nånting! :)

   Radera
 3. Jag skrev ganska mycket på mitt manus med båda barnen, men det gick ju inte att planera; varken vilken dag det skulle göras eller vilken tid på dagen eller hur mycket. Ibland orkade jag jättebra och hade tur och kunde skriva i timmar. Ibland halvsov jag mig igenom dagarna och räknade timmar och minuter till sambon skulle komma hem från jobbet. Tror att det kan funka bra att plugga så länge man inte måste ta sina poäng ;)

  SvaraRadera