måndag 16 november 2015

Hejdå manus!

Igår blev jag äntligen klar med det sista korret - helt enligt förutbestämd deadline! Det tog betydligt längre tid än jag räknat med att gå igenom allt. Varje gång jag hittade ett fel - tex ett felstavat karaktärsnamn - kände jag mig tvungen att söka igenom hela dokumentet för att dubbelkolla att det inte hänt fler gånger. Det äter timmar!

Tillslut fick jag bestämma mig för att jag var klar, annars hade jag kunnat hålla på i en evighet! Det var en enorm befrielse att trycka på send, men också en enorm utmaning. För nu är manuset utanför min kontroll och de felaktigheter som finns kvar kommer hamna i boken. Ryslig tanke!

Hur som helst är jag redo för lite manusvila nu - jag lite vila i allmänhet hade inte varit fel. Men det blir knappast aktuellt förrän efter vår flytt. Bara två veckor kvar nu!!!
Kvällskorrbild från i lördags - invigde nya skrivarrummet i huset som snart är vårt!

9 kommentarer:

 1. Hurra och grattis! Så HIMLA skönt det måste kännas. Själv ser jag fram emot att få in manuset till förlaget, men väntar ännu på några kommentarer. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Ja, det känns verkligen fabulous! Tack för alla dina bra kommentarer, du, jag och min mamma hade nästan inte samma kommentarer alls = vi borde ha fått med en hel del felaktigheter! Oh så spännande det är att du snart ska skicka in igen! Du får säga till när det är dags så att jag kan hålla tummarna! :P

   Radera
  2. Vad intressant att vi alla reagerat på olika saker. Men så är det ju!

   Radera
 2. Åh, vad härligt! Grattis och lycka till med flytten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Tack så jättemycket! :)

   Radera
 3. Vad kul! Ser fram emot att se boken i färdigt tryck! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, suuuuuuperkul! :) Det ska bli så jäkla kul att se boken på riktigt, kan knappt bärga mig! :)

   Radera
 4. Hurra! Ser också fram emot den färdiga boken :)
  Kommer du ha releasefest?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad kul! :) Det finns en överhängande risk att det inte blir någon releasefest eftersom bebisen är beräknad bara 2 veckor innan releasen. Men vi får se, jag hoppas åtminstone kunna ha något litet med familjen så får jag dra på större växlar när uppföljaren släpps! :P

   Radera