tisdag 24 november 2015

Hungergames-finalen!

Idag har jag bokat biljetter till sista Hungergamesfilmen! Ser SÅ mycket fram emot att gå och se den! Upptäckte Hungergames-serien när jag såg den första filmen på bio för 3,5 år sedan. Älskade den så mycket att jag slukade alla tre böckerna veckan efter. Bara månader senare bestämde jag mig för att ta upp mitt skrivande igen och satsa på min egen ungdomsbok. Jag är faktiskt inte säker på att det hade hänt om jag inte inspirerats så otroligt mycket av Suzanne Collins berättelse om Katniss!

Filmen ska vi se på torsdag och jag hoppas att jag är frisk då. Var hemma från jobbet igår och är det även idag. Har en förhoppning att jag ska kunna jobba imorgon, är nämligen inbokad på ett möte på eftermiddagen som jag inte borde missa. Men vi får se - jag försöker bli bättre på att inte pressa mig själv så hårt. Känns liksom som rätt tillfälle att börja ta hand om mig själv nu när det bara är några veckor kvar till bebisleverans! :)

Har ni något tydligt minne av vad det var som fick er att börja skriva?

7 kommentarer:

 1. Jag har alltid skrivit, men jag började nog mer på allvar efter att ha sett första Sagan om Ringen-filmen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, Sagan om ringen-filmerna är också toppenbra inspiration! :) Kanske dags att se dem igen nu till jul... :P

   Radera
 2. Jag har två tydliga igång-kickningar, första pga av Harlequin och andra pga Twilight :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Harlequin och Twilight känns som två toppenbra inspirationskällor för dig! Jag hoppas ju att du kommer skriva mer paranormal romance i framtiden - gillar ju verkligen dina Dödskyssen-böcker!!!

   Radera
 3. Jag kom igång med skrivandet när jag skrivit en teaterpjäs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, vad kul! Vi fick nyligen prova på att skriva ett kort drama på utbildningen - var hur svårt som helst men riktigt roligt! :)

   Radera
 4. Jag har ju alltid skrivit, men det som fick mig att tänka att jag nog allt skulle kunna bli publicerad var en dåligt skriven ungdomsbok utgiven av ett stort svenskt förlag, där jag tänkte att hey duger detta då kan jag minsann ännu bättre ;) Sedan några skrivkurser senare kände jag mig redo att börja försöka.

  Och nog har längtan efter sista filmen varit stor (inlägg kommer ikväll) men filmerna kan ändå inte slå böckerna. De är bäst :)

  SvaraRadera