lördag 14 november 2015

Snudd på katastrof

Korrläsning av Middagsmörker har pågått på tre fronter den här veckan. Mest är det stavfel som trillar ut, något ord som fattas eller ord som hamnat i fel ordning. Men Michaela hittade en sak som kunnat bli snudd på katastrof om det fått hänga kvar!

Min huvudkaraktär Áili är vegetarian. Det är en viktig del av hennes personlighet och det påverkar till stor del hur hon beter sig i berättelsen. Ändå fanns den där, insmugen ungefär halvvägs. Nämligen kycklingsoppan!!!

Kan ni fatta!? En vegetarian som verkligen värnar om sina matval och sedan plötsligt kastar i sig lite fågel utan att kommentera det? Det hade verkligen sabbat hennes trovärdighet!

Kycklingsoppan är en kvarleva från en gammal, gammal manusversion då Áili inte blivit vegetarian än. Det intressanta är att det är ett fel som genomlevt massor av omskrivningar, testläsningar, lektörsläsningar, redaktörsläsningar och förlagets korrläsning. Men nu är den i alla fall äntligen funnen och kommer ersättas med grönsakssoppa.

Tack SNÄLLA Michaela för att du hjälpte mig att ducka undan katastrofen i sista stund! :)

 Jag och Michaela när vi sågs första gången i maj!

4 kommentarer:

 1. Tänk vad lätt det är att bli blind för sin egen text, (men att även så många andra missat det...?) tur med uppmärksam läsare där :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är egentligen helt ofattbart hur mycket fel man kan hitta så här sent i processen! Nu var det mesta som sagt småsaker, som stavfel mm, men det är ju störande nog om det blir för mycket. Kycklingsoppan hade skämts ihjäl om den slunkit igenom! Glad att Michaela nosade upp den! :P

   Radera
 2. Alltså fattar inte att jag inte reagerade senast. Men tur att jag gjorde det nu. Tänk att SÅ många läst och inte reagerat?! Helt galet. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, det är helt tokigt. Men vissa saker lägger man antagligen ingen vikt på när man läser igenom. Jag har bara tänkt att det är soppa, inte vilken sort. Men det känns JÄKLIGT bra att Áili nu kan vara vegis på riktigt, hade inte känts bra om hon var en fejkare. Så tack för det! :D

   Radera