fredag 4 december 2015

Börjar bli tungt

På något sätt har den här hösten galopperat förbi och plötsligt är det bara en månad kvar till beräknat bebisdatum. Från att ha haft en riktigt toppenbra graviditet helt utan krämpor så börjar det nu kännas lite tungt. Jag är tjock och tung, vaggar när jag går, blir andfådd av att gå upp för en trappa, har svårt att äta eftersom bebben mosar undan min magsäck, sover sämre och är trött, trött, trött. 

Naturligtvis vet jag att det inte är konstigt att jag känner så här med bara en månad kvar men jag har nog blivit lite bortskämd av min toppengraviditet och blir ändå lite nedslagen. Jag orkar inte skriva någonting just nu, jag orkar knappt träffa folk och vara social. Och mitt i allt detta lever vi i flyttkaos som inte direkt gör saken lättare.

Drygt två veckor till ska jag jobba innan jag går på ledighet. På ett sätt känns det som en evighet, på ett annat känns det hur lite som helst. Jag ser verkligen fram emot att få vara lite ledig. Inte behöva kuta omkring på jobb och möten utan bara ligga i sängen eller soffan och läsa böcker och se bra film. Två veckor alltså - låt dem passera fort! :)

Ni som redan har fått barn - hur var era sista veckor innan bebis?


6 kommentarer:

 1. Känner exakt samma sak. Mådde så bra fram tills v.34 men nu är det riktigt jobbigt. Har börjat få foglossning så att bara resa sig upp från sittande/liggande ställning är ju någon form av tortyr. Tur att det inte är så långt kvar! Själv så tar jag ledigt efter måndag nästa vecka :D

  SvaraRadera
 2. Första barnet var lättast för mig, lite halsbränna och trötthet mest. Han kom 11 dagar innan utsatt datum så jag slapp gå och vänta och det gjorde säkert sitt till. Sedan tyckte jag det blev jobbigare för varje barn. Sommaren 2014 var alldeles för varm för en höggravid.

  SvaraRadera
 3. Tycker alla mina graviditeter varit tuffa, särskilt under de sista månaderna när det både är tungt och krämporna kommer. Med barn två och tre var det värre för då kom krämporna redan från början. Däremot tycker jag att jag återhämtade mig snabbare efter förlossningen med tvåan och trean så det var positivt.

  SvaraRadera
 4. Förstår hur du känner! Mina två sista månader var så himla tröttsamma. Jag sov nästan hela tiden men problemet var att jag inte sov särskilt bra på grund av värken i ryggen.Tips, där ska finnas en sovkudde för gravida, har själv inte provat den men tänkte helt klart införskaffa om det blir barn nr2. Ja, usch den sista perioden är inte lätt men håll ut för snart har ni en liten bebe :)

  SvaraRadera
 5. Jag har mått oförskämt bra under mina graviditeter. Kanske har jag också förträngt en hel del... :-)
  Minns att det var väldigt jobbigt att sitta upp då magen tryckte under revbenen. Sedan var väntan rätt jobbig då jag gick över en vecka med båda barnen.

  SvaraRadera
 6. Första graviditeten var värst. Näst sista veckan blev jag inlagd för hypertoni som kunde leda till havandeskapsförgiftning men det gick som tur var väldigt bra. Men de sista veckorna är tunga, så håll ut. Vila! Och när det är dags så kom ihåg att andas. Jag vet inte om du fått gå någon profylaxkurs men andningen är a och o i värkarbetet. Enkelt sagt; andas in djupt och slappna av på utandningen, låt kroppen sköta utandningen själv tills kroppen själv vill dra in luft igen. Träna gärna redan nu :) Och ta hand om dig <3

  SvaraRadera