måndag 28 december 2015

Den enorma tröttheten

Imorgon är det en vecka kvar till beräknad bebisleverans. Det är också en vecka sedan jag gick på julledighet/föräldraledighet. En vecka som färgats av en enda sak. Min enorma trötthet! :)

Det enda jag har gjort de senaste dagarna är att varva mycket enkelt husfix med mängder av sömn och vila. Det känns faktiskt snudd på galet hur mkt jag har sovit. Nio-tio timmar på natten, ytterligare en timme på förmiddagen och ännu en på eftermiddagen. Av uppenbara skäl har jag inte skrivit en endaste liten rad text trots att jag känt skrivarsuget, det går helt enkelt inte att producera något vettigt mellan gäspningarna. Läsa har jag dock gjort istället. Härlig svensk fantastik som gjort skrivsuget ännu större - försöker lagra känslan inom mig till den dag då jag faktiskt orkar producera text igen.

Jag vet egentligen inte exakt vad den här tröttheten beror på. Eller jo, det gör jag såklart. Jag är mega-höggravid, naturligtvis är det inget konstigt att jag är trött. Men jag har även en gnagande misstanke att höstens höga tempo tillslut hunnit ifatt mig och nu retroaktivt suger åt sig av min ork som en liten vampyr. Jag vill bara inte riktigt erkänna för mig själv att det är så, för det betyder att min man och flera andra kanske ändå haft rätt. Att det här med att både jobba och plugga heltid samtidigt som graviditet/renovering/flytt/bokutgivning KANSKE var lite i mesta laget. För så här i efterhand är jag mest bara så jävla stolt över allt jag åstadkommit den här hösten och i ärlighetens namn är det värt den släng av narkolepsi jag just nu lider av! :)

Men! Man ska heller inte vara naiv. Just nu ÄR jag trött och i UPPENBART behov av vila. Så då vilar jag. Det behöver både jag och bebisen, för att inte tala om min man som fått stå ut med både det ena och det andra trötthetsrelaterade utbrottet de senaste veckorna. Tur ändå att jag har honom, han är både mitt ankare och min broms, och utan honom hade jag säkert kunnat vara halvvägs mot utmattningssyndromens rike. Nu är jag bara en tröttis med rätt att sova! :)

Vår första, spanska jul för x-antal år sedan!

8 kommentarer:

 1. Ja, det är ju helt galet vad du har orkat med den här terminen. Jag förstår att du är trött av flera skäl. Vila nu och njut av allt. Snart kommer bebisen OCH boken. Så stort! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja - det blev kanske lite väl mycket samtidigt när man tänker på det så här i efterhand! :) Jag fortsätter att vila järnet, börjar äntligen komma in i något slags lugn nu och det är riktigt skönt! :)

   Radera
 2. Det är nog inte konstigt att tröttheten kommer när du slappnar av för du har ju haft fullt ös hela hösten :)
  Hoppas allt går bra med både bebis- och bokleverans :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har du nog helt rätt i - har ju inte "haft tid" att vara trött innan! :) Det hoppas jag också, börjar bli sådär härligt pirrigt spännande nu! :P

   Radera
 3. Helt rätt att du tar dig tid att vila, det behövs inför vad som snart kommer. Ditt race den här hösten har fått mig att gapa och jag är djupt imponerad hur du har fixat det. Njut av nuet och jag önskar dig och familjen allt gott! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vilar som bara den nu, är riktigt skönt! Hoppas att bebisen inte bestämmer sig för att komma tidigt eftersom det känns som om jag behöver alla slappa dagar jag kan få innan D-day! :P

   Radera
 4. Klart du är trött. Konstigt vore väl annars med alla anledningar till det. Positiva anledningar men trots allt mycket ändå. Önskar dig god vila nu och att du kan njuta av det nya året :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag läser, tittar på film och sover om vartannat. Är jag riktigt ambitiös går jag en runda med hunden och plockar upp några böcker i bokhyllan. That's about it! :)

   Radera