torsdag 10 december 2015

Första intervjun

Jag har fått min första riktiga intervju inbokad - med Skånska Dagbladet - och redan nästa vecka! Superkul men också nervigt som 17!

Egentligen blev jag tillfrågad om vi kunde ses i början av januari men när jag sa att det fanns risk att det krockade med förlossning bestämde vi på onsdag istället. Härligt med flexibla journalister! :)

Det känns jätteroligt att någon är intresserad av att prata med mig och om min bok. Samtidigt är det nervöst med den allra första intervjun. Vad kommer det vara för frågor och vad borde jag svara? Tänker så får jag black out eller säger något helt fel!?

Men jag löser nog det som jag alltid gör - genom noggranna förberedelser. Så i helgen ska jag spana in vilka intervjufrågor som debutanter brukar få och också fundera på vad det är jag egentligen vill berätta om mig själv och boken. Första gången är svåraste gången och efter nästa vecka är jag inte längre en intervju-oskuld! :)

Ni som är erfarna - hur var er första intervju och hur förberedde ni er?

6 kommentarer:

 1. Grattis! Vad spännande! :-) Det kommer gå galant!
  Båda gångerna för mig så har de börjat med att be mig berätta om mig själv. Vem är du? Så det kan vara bra att tänka igenom vad du vill säga om dig själv.
  Sedan brukar de vilja veta vad som fick dig att börja skriva och hur länge du skrivit. Och självklart var du får din inspiration ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är verkligen superspännande!!! Tack för tipsen, ska verkligen fundera igenom hur jag ska svara på de frågor du nämnde!

   Radera
 2. Åh vad roligt, det kommer gå jättebra! Mitt "största" tips är att be att få läsa artikeln innan den går i tryck - för då kan du dubbelkolla att journalisten tolkat det du sagt på rätt sätt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, ja - det är smart! Så blir det inte helt fel! :) Tack för tipset!

   Radera