onsdag 2 december 2015

Middagsmörker i fysisk bokhandel?

Vilken författaraspirant drömmer inte om att kunna gå in i en bokhandel och klämma och känna på sin alldeles egen bok? Det har i alla fall jag gjort och visionen i sig har varit en av mina starkaste drivkrafter när skrivandet varit tungt.

Att ens bok ska hamna i en fysisk bokhandel är dock långt ifrån givet trots utgivning på ett etablerat förlag. Införsäljningen till åtminstone de stora bokhandelskedjorna (tex. Ugglan och Akademibokhandeln) sker centralt och väljs din bok bort så kommer den med största sannolikhet inte finnas i någon av kedjans butiker. Det är förlagets säljare som säljer in böcker och som författare (åtminstone debutant) kan du inte göra mycket annat än att vänta spänt på din kammare och hoppas att din bok talar för sig själv.

I slutet av oktober fick jag veta av förlaget att införsäljningen inför våren dragit igång. Jag höll såklart tummarna stenhårt och det visade sig bli en låååååååång tumhållning för först igår fick jag det första beskedet:

Att en av de stora bokhandelskedjorna kommer köpa in min bok! Halleluja! :)

Övriga kedjor väntar vi fortfarande besked ifrån så tummarna är inte helt släppta än, men jag är ändå bara SÅ glad att det kommer finnas åtminstone en kedja som säljer min bok. Nu är liksom visionen räddad och jag längtar verkligen tills jag kan få göra verklighet av den och botanisera bland bokhandelshyllor där min egen bok bor! :)

12 kommentarer:

 1. Åh så häftigt! Grattis! I och för sig tycker jag inte att det är nån överraskning att de valde din bok, men hurra hurra hurra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! Haha, du är väl för snäll!!!

   Radera
 2. Jippie! Vilken har köpt in? (Du kanske inte får avslöja det?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om det är hemligt men nöjer mig med att säga att det är en av de stora! :)

   Radera
 3. Åh vad roligt! Grattis! :-)

  SvaraRadera