torsdag 17 december 2015

Recension från BTJ

Idag fick jag ett mail från förlaget som innehöll BTJ:s recension av Middagsmörker. Naturligtvis blev jag jättenervös och öppnade filen med hårt hopknipna ögon. Men jag hade inte behövt oroa mig. Det är en jättefin recension som är allt igenom positiv och jag kunde inte vara gladare!

Ur BTJ-häfte nr 4, 2016
Lektör: Fia Idegård

... Berättarstilen är ledig och engagerande; som läsare dras man in i ett spännande fantasyäventyr i folksageton. Detaljerna kring samelivet är intressant läsning och temat diskriminering mot samer är tyvärr fortfarande ett aktuellt ämne. ... Karaktärerna är högst mänskliga, inte bara sympatiskt skildrade utan också felbara och ibland opålitliga. Författaren Charlotte Cederlund väjer inte för mörkret, inte bara när det gäller de onda krafter som skildras. Språket är rättframt och lättläst med fokus på huvudpersonens tankar och känslor samt miljöbeskrivningar av det kalla landskapet. ... Genremässigt påminner Middagsmörker om Michelle Pavers serie som inleddes med Vargbröder – ingen dålig komplimang!

Det sista blev jag verkligen glad för! Vargbröder fick nämligen Bokjuryns pris 2006, en riktig toppenjämförelse mao! :)

12 kommentarer:

 1. Vilken fin recension! Stort grattis!

  SvaraRadera
 2. Oj, det går undan nu :) Grym recension!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst gör det - jag hinner knappt med! :P

   Radera
 3. Grattis till den fina recensionen! Är så roligt att få följa allt som du får vara med om, det går bra nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Anna! Vad kul att du tycker ett det är roligt att hänga med i allt som händer, det betyder massor att du gör det! Hehe, ja just nu känns det som om det går ganska så bra - hoppas att det fortsätter så! :)

   Radera
 4. Grattis Charlotte! Alltid lite pirrigt med BTJ. Kul med en fin recension. Ser fram emot att få läsa din bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var riktigt pirrigt! Skönt att få inleda med en så fin recension, förbereder mig på att det troligtvis blir betydligt mer blandat när läsarnas åsikter börjar trilla in! :)

   Radera
 5. Svar
  1. Ja, visst var det - jag trodde inte deras recension skulle komma förrän tidigast kring boksläppet! Tack! :)

   Radera