lördag 9 januari 2016

Läsutmaning 2015 - årsavstämning

Usch, jag har dragit mig för att skriva det här inlägget. Inte för att jag tror att någon av er som läser bryr sig särskilt mycket om hur mycket jag läst utan för att jag bryr mig. Bryr mig alldeles särskilt mycket om att jag i år inte klarade utmaningen.

30 böcker kändes som ett rimligt antal när jag klarade 24 st år 2014. Men i ett år fyllt av jobbyte, författarskola, bokutgivning, renovering, flytt och graviditet visade sig 30 böcker vara 5 st för många.

Men men, det är inte värt att hänga läpp över misslyckade utmaningar (även om jag hatar att misslyckas, men vem gör inte det?). 25 böcker blev det i alla fall, 1 bok mer än 2015. Man får vara glad åt det lilla! :)


Det som faktiskt gör mig stolt över förra årets läsning är att jag har läst mycket mer svenskt än vanligt och framförallt mer svensk fantastik. Det är något jag planerar att fortsätta med under 2016 och jag har redan flera böcker på läslistan!

Målet för 2016 blir att ta ett steg tillbaka. Jag hoppas hinna med 24 böcker. Mer än så vågar jag inte sikta på med tanke på allt som väntar det här året. Men 2 böcker i månaden känns som en godkänd nivå för tillfället!

Hur gick det med er läsning 2015 och vad har ni för mål 2016? Om ni har några mål alls! :)

4 kommentarer:

 1. Tycker du ska vara himla nöjd med ditt saldo med tanke på allt som du har på gång! Själv kom jag snubblande nära 52 (mitt mål) och stannade på 50 lästa. Har bloggat om fjolårets böcker så där finns mer statistik. :) I år ska jag försöka komma upp till 52, få se hur det går!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Michaela! Oh, du var verkligen supernära ditt mål! Är så imponerad över er som hinner läsa så många böcker på ett år! Hoppas jag kan göra det framöver men inser att det först kommer hända när jag kan göra skrivandet till en del av mitt yrke och därmed frigöra mer fritid till mitt läsande. Lär alltså dröja ett tag! :D Jag tror att du kommer klara 52 böcker i år utan problem!

   Radera
 2. Tycker det var fantastiskt bra med tanke på allt som du haft på gång. Mitt läsår var fullt av svackor, har satt ett lägre mål nästa år och hoppas på lite mer regelbunden läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofia! Puh, jag har också varvat svackor med massläsning. Är så konstigt det där med lässvackor, att man bara inte kommer igång utan gör typ allt annat förutom att just läsa. Sen hittar man en grym bok som man läser ut på 2 dagar och plötsligt är svackan som bortblåst! :) Hoppas vi båda kan få till lite mer regelbunden läsning i år!

   Radera