torsdag 28 januari 2016

Momsdeklaration

Idag gjorde jag min momsdeklaration. Var lite nervös att det skulle vara komplicerat men det var verkligen piece of cake! :) I bokföringsprogrammet jag använder kan man nämligen plocka fram en momsrapport som är uppbyggd på exakt samma sätt som deklarationsblanketten från Skatteverket. Så det är bara att föra in de angivna summorna i blanketten och signera. Tog inte ens fem minuter!

Jag använder Kapitas gratisversion för min bokföring, är såklart rookie på det här med företagande men måste ändå säga att så här långt är jag jäkligt nöjd med programmet! :)

Ni som också har egna firmor - hur bokför ni?

4 kommentarer:

 1. Tack för tips! Tycker du programmet är lätt att hantera i övrigt?
  Jag startar ju snart enskild firma och var lite inne på att köra bokföring i bok då jag har noll koll på program, men det kanske är smidigare med program?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag faktiskt. Det svåra är bokföringen i sig så där googlar jag mkt - tex. på vilket konto jag ska bokföra fakturerad frakt. När jag väl vet det är det lätt att föra in i programmet! Fördelen med programmet är att det automatiskt gör balansräkning, resultaträkning och momsrapport som du ju själv måste räkna fram om du för bok för hand!

   Radera
 2. Har för avsikt att lära mig själv men har fått hjälp i över 25 år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag planerar nog att ta in hjälp i framtiden men i dagsläget är inkomsterna så små att det känns onödigt att betalat någon för att hjälpa mig. Men sen när jag blivit världsberömd författare så... :)

   Radera