fredag 1 januari 2016

Skrivmål 2015 vs. 2016

2016. Precis som alltid känns det nya året ovant på tungan. 2016. Året då jag ska bli både mamma och författare. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig. Vid både årtalet och livsförändringarna! :)

Vid den här tiden förra året satte jag upp ett antal skrivmål. De var ambitiösa och och satte verkligen tonen för mitt 2015:

* Staka ut framtiden för Middagsmörker
* Skriva råmanus till mitt och min brors gemensamma romanprojekt Getto
* Skriva råmanus till Middagsmörkers uppföljare Gryningsstjärna

Hur gick det då?

Jo, när det kommer till Middagsmörker gick det ju hur bra som helst! :) Förlagskontrakt kirrat i juli och nu är det mindre än 3 veckor kvar till release. Check på den punkten alltså! :)

Något färdigt råmanus till varken Getto eller Gryningsstjärna har jag däremot inte, något som dels beror på punkten ovan (redigerade ju om Middagsmörker rejält i början av året och har sedan jobbat ännu mer med manuset tillsammans med förlaget under hösten) och dels på det faktum att jag kom in på Lunds Författarskola där jag lämnat in inte mindre än 10 skrivuppgifter sen i somras. Råmanuset till Getto är klart till 60% men för tillfället har jag slutat att producera råtext och jobbar istället med text och story på Författarskolan tillsammans med min handledare och responsgrupp. Gryningsstjärna är färdigplottad och jag har precis kommit igång med att producera text igen.

Sammantaget är jag väldigt nöjd med min insats förra året, även om det såklart hade varit optimalt om jag hunnit lite längre med Gryningsstjärna än jag gjort. Förhoppningsvis är det något jag kan fokusera på nu under våren - vilket leder mig till årets skrivmål.

2016 års skrivmål blir, av naturliga själ, inte alls så ambitiösa som förra årets. Egentligen har jag bara ett enda:

* Skriva färdigt Gryningsstjärna så att boken kan publiceras tidigt 2017

Utöver det hoppas jag åtminstone delvis kunna fortsätta med mina Författarskolestudier men går det inte att få ihop med bebisen så är det ingen ko på isen. Det allra viktigaste för mig under 2016 är nämligen att låta mig själv ta dagarna som de kommer utan stress eller press från vare sig mig själv eller någon annan. Jag ska bli förälder och kan inte ens föreställa mig hur det kommer påverka mitt liv men det är en förändring jag planerar att njuta av så mycket det bara går! :)

Hur ser era skrivmål ut för 2016? 

3 kommentarer:

 1. Jag har inga större mål, mer än att bli klar med grovmanuset någon gång i februari :)

  SvaraRadera
 2. Jag hade inga utskrivna mål för 2015, men tänkte jag skulle lägga upp några konkreta skrivmål för i år. Måste fundera vidare på bloggen!

  Lycka till med ditt mål, fastän det låter som lite är det ju inte så där bara att få till ett manus. Heja du!

  SvaraRadera
 3. Min bebis är 10 månader nu. Redan när han var 4 månader i somras avsatte jag två timmars skrivtid varje dag då han fick hänga med bara sin pappa. Och numera somnar han efter sju och vill man kan man då skriva tills man går och lägger sig. Eller så passar man på att mysa med maken eftersom man inte har någon annan som måste ha ständig uppmärksamhet.
  Att bli förälder är ascoolt. För mig var det inte så omtumlande, men för min man kastade det om hela hans värld. Det gjorde att det dröjde innan vi var i fas med hur vi upplevde vardagen. Hoppas du mår bra graviditeten ut (jag mådde skitdåligt från v 18) och att du finner balans i skrivtid/bebistid/umgås med din respektive när det väl är dags.

  Och just det ja; 2016 ska jag färdigställa ett vuxenmanus som jag kommit 13000 ord på. Och skriva ett ungdomsmanus. Det PLANERAR jag. Men mest hoppas jag på att något förlag hör av sig nu i januari och sabbar min plan helt och vill ge ut det manus jag skickat in... ;)

  SvaraRadera