måndag 28 mars 2016

40 000 ord

Långsamt tickar mätaren uppåt, uppåt. 40 000 ord nu, ett par tusen to go men ändå en rätt ansenlig massa. Jag fortsätter att skriva mina nyckelscener. Tre finns kvar på Att göra listan samt en rad mindre som jag ännu inte helt rätt ut och som kommer kräva sin beskärda del research. Kanske kan jag bli klar med dem den här veckan, kanske nästa. Men sen då?

Sen väntar det arbete jag lite bävar för. Storyn måste lappas ihop. Nyckelscenerna måste träs på berättelsens pärlband och fogas samman med knutar. Och det är just de när knutarna jag har så dålig koll på, de där mellanspelen som gör att allt hänger ihop. Just nu har jag INGEN aning om hur de ska se ut.

Jag antar att jag får köra på klassiskt manér. När jag skrivit klart det jag vet att jag ska skriva får jag låta skiten ligga en liten stund och sedan får jag läsa igenom allt innan jag börjar lägga mitt pussel. Förhoppningsvis genererar det några briljanta idéer, om inte får jag foga samman texten bäst jag kan ändå och sedan ta hjälp av mina eminenta testläsare och mitt förlag som ivrigt väntar på att få text från mig. Jag är övertygad om att det löser sig, förr eller senare i alla fall. Men det hade såklart känts mycket skönare om jag kunde lösa de allra största puckarna själv så att hjälpinsatserna kunde fokuseras på annat än rent pusslande.

Hur går det med ert skrivande? Har ni flyt eller står det still? Vad är er största skrivarutmaning just nu?

I lördags var jag och två andra fantstikdebutanter med i Jönköpingsposten, sånt man får glädjas åt när skrivandet går lite trögt! :)

6 kommentarer:

 1. Jag har haft rätt bra flyt hittills! Började skriva på slutet istället och kom in i världens flow :D Jag blev lite förvånad över var min huvudperson hamnade, men det blev nästan ännu bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att höra Anna! Det är inte helt fel att börja skriva någon annanstans än början! :P Så spännande att det inte blev som du tänkt, älskar när det händer!!! :D

   Radera
 2. Min erfarenhet är att manus oftast ba comes together av sig själva efter ett tag. Man inser att den där random kommentaren i kapitel ett kan förklara ett problem man hade i kapitel sju typ. Det är då jag brukar känna att jag är på rätt spår. :P

  Just nu försöker jag läsa igenom NaNo från förra året. Den har mycket potential men den levererar verkligen inte, så det kommer krävas en del omskrivningar. Men det visste jag redan. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det låter ju helt underbart! :D Kanske var det det jag upplevde idag, idéerna strömmade till och jag insåg att jag kunde lösa vissa problem med trådar jag slängt ut redan i bok ett. Härligt! :)

   Oh, det låter spännande att bita tag i ett gammalt NaNo-manus! Kan tänka mig att det kräver jobb när man skriver i ett så högt tempo. Förhoppningsvis blir det riktigt kul att få fixa till!

   Radera
 3. Jag räknar också ord och ligger liiite efter nu känner jag, så det blir skriva, skriva ikväll. Kul med fint reportage!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är det värsta/bästa med ordräknandet. Det blir så jäkla uppenbart när man ligger efter plan! Kör hårt ikväll! :D

   Radera