söndag 20 mars 2016

Bokmässan 2016

Det är ett halvår kvar till årets Bokmässa men hos förlagen pågår redan planering om vad som ska hända, hur och var. Årets Bokmässa blir min femte. Jag besökte mässan två gånger som tonåring och två gånger som författaraspirant, i år blir mitt första år som författare. Som jag har längtat! :)

Ändå sedan mitt första besök på mässan har jag drömt om att få delta istället för att bara närvara. Att få vara en av de där författarna som håller seminarier och föredrag, signerar böcker och ler mot kameror. I höst verkar den drömmen gå i uppfyllelse. Mitt förlag har redan anmält mig till två programpunkter där den ena är så cool att jag typ blir yr bara jag tänker på den! :)

Så nu längtar jag till Bokmässan, längtar till September då allt det coola inträffar. Sen påminner jag mig själv om det där halvåret. Ett halvår utan barn är ingenting, ett halvår med barn är en evighet. I september är min lilla kille 8 månader gammal och min föräldraledighet börjar gå mot sitt slut. Det längtar jag inte alls till. Att bli förälder är verkligen förenat med schizofreni! :P

Någon av er andra som börjat se fram emot Bokmässan än?

14 kommentarer:

 1. Men, åh! Snacka om att hålla dina läsare på halster, haha!

  Jag har inte bestämt mig än, men det hade varit kul att komma och lyssna på dig. Lite pepp sådär :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, förlåt! :D Det hade varit kul att om du kom! Behöver lite kända ansikten i publiken! :P

   Radera
 2. Ja! Har bokar hotell och allt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Jag hoppas att min förlag fixar hotell åt mig! :P

   Radera
 3. Jag hoppas verkligen jag ska kunna komma för Addetos del igen, var så roligt ifjol och nu känner jag kanske några fler, så det skulle vara roligt! SÅ nyfiken på vad det är för häftigt program du ska få vara med om!

  SvaraRadera
 4. Åh, vad spännande! Ser fram emot att få veta mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! :D Du lär väl också vara lite aktiv på mässan tänker jag, efter din vinst och allt? :D

   Radera
 5. Ja. Alltid! Bor bara en timme från Göteborg, så jag försöker vara med så mycket jag kan, tar alltid ledigt någon dag från jobbet om det går. Vill ju själv åka dit som författare någon dag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad lyxigt att bo så nära! Alla tidigare gånger har jag bara varit uppe över en dag, hoppas verkligen få vara där lite längre den här gången! :D

   Radera
 6. Jajamänsann, och Författarkliniken eller vad do nu döpt den till. Glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul! Förra året valde jag Författarkliniken före Bokmässan, i år blir det tvärt om - lyllo dig som kör båda! :)

   Radera
 7. Ja! Jag kommer och längtar! :-) Hoppas att jag får möjlighet att lyssna på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad kul! Det hoppas jag med, känns mindre läskigt om man känner lite folk i publiken! :D

   Radera