tisdag 29 mars 2016

Det lossnar!

Efter gårdagens inlägg tänkte jag massor på min ofärdiga story. Jag tänkte på det under större delen av dagen och när jag skulle gå och lägga mig snurrade tankarna extra fort så där som de gärna gör vid den tiden. Till och med när jag nattammade vid fem-tiden dök tankarna upp. Inte hållbart! Så jag bestämde att dagens skrivarpass skulle försöka samla alla de där tankarna istället för att samla ord.

Sagt och gjort. Jag började anteckna ner mina frågetecken och möjliga lösningar och då hände något magiskt. Problemen började lösa sig själva på löpande band. Plotthål fylldes igen, halva trådar förlängdes eller klipptes av och helt nya idéer dök upp. Jag antecknade som en galning och tror faktiskt att jag fångade upp varenda en av dem. SÅ HÄRLIGT!

Naturligtvis har jag fortfarande olösta problem men nu är de åtminstone snyggt listade så att jag lätt kan se vad jag ska fokusera på när jag får tid över. Dessutom var idéverkstaden så effektiv att jag nu har en hel Word-sida med idéer till bok tre. Midnattsljus är arbetsnamnet - vad tror ni om det?Jag blev så peppad av alla idéer att jag NATURLIGTVIS var tvungen att fixa ett fult hobbyomslag även till Midnattsljus! :P Bilden är fräckt lånad av www.naturfoto.se.

15 kommentarer:

 1. Haha, bara du inte kör med de omslagen "på riktigt" sen så :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag LOVAR! :P Anna Henriksson gör det SÅ mycket bättre!

   Radera
 2. Härligt när det lossnar! Och vilka fina arbetsnamn, passar utmärkt ihop :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Tack, vad kul att du tycker det!

   Radera
 3. Hittade till din blogg och tänkte bara skriva att jag har suttit och läst bakåt och inspirerats mycket av din resa till färdig bok. Får ta och läsa Middagsmörker framöver!
  Och bra titel till bok nummer tre! /Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria! Vad kul att du kunnat få inspiration från mina blogginlägg! Hur går det med ditt eget skrivande? Kul att du gillar titeln, den börjar fastna ordentligt i mitt eget huvud nu! :)

   Radera
  2. Jo det går framåt med mitt eget skrivande. Har blivit klar med ett manus och ska precis påbörja nästa :)

   Radera
 4. Hurra för lossnande idéer. Det är den bästa känslan som finns! Gillar också den tredje titeln. Ett alternativ kunde vara midnattssol. Men åh så glad jag är för dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur!!! Midnattssol var det tidigare arbetsnamnet - tills Jo Nesbø gav ut sin bok i höstas. Blev lite tänk om, tänk rätt! :P

   Radera
 5. Yay! :D Och jag gillar titeln till bok nummer tre. Keep up the good work!

  SvaraRadera
 6. Precis så. Det tenderar att hända saker medan man skriver ner sina frågor. Liksom lättare att tänka när man antecknat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen förlösande! Ska göra det igen i veckan tror jag, då kanske de sista puckarna också lossnar! :D

   Radera
 7. Gillar Midnattsljus, fin titel! Och det är så härligt när det äntligen lossnar, det är en magisk känsla :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst är det underbart när det händer, all skrivångest liksom bara rinner av och man kan köra på igen! :)

   Radera