tisdag 15 mars 2016

Stött på patrull

Förra veckan gick skrivandet verkligen jättebra. Jag hade flyt, plöjde ord och passerade halvvägsmarkeringen. Sen tog det stopp. Varför? Därför att när jag kikade på planeringen inför den andra halvan kändes den inte helt hundra. Det var för mycket fantasy och för lite samiskt och inte alls vad jag tänkt mig. Hepp. Bara att planera om då...

Eftersom jag har en tajt tidplan är det dock inte riktigt ett alternativ att sluta skriva helt tills jag kommer på en briljant lösning. Slutar jag skriva blir nämligen uppstarten SÅ lång igen och det har jag varken tid eller lust med. Så för första gången i mitt liv skriver jag INTE kronologiskt utan jobbar just nu med lösryckta scener som jag vet att jag ska ha med. Det är en ovanlig känsla men också en ganska härlig sådan. För alla scenerna jag skriver nu är ju på ett eller annat sätt nyckelscener som är superroliga att skriva!

Kvällarna ägnar jag till research i mina favorit-researchböcker, var ju trots allt ett tag sedan jag läste dem sist. Har redan kommit på två mycket bra idéer som löser delar av bokens andra halva och räknar med att fler smarta tankar kommer regna över mig framöver! Skam den som ger sig, det ska nog kunna bli en uppföljare trots allt! :D

11 kommentarer:

 1. Alltså du bara kör på, så himla imponerad av dig – as usual! Heja du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nöden har ingen lag - tajt deadline lämnar ingen tid över till prokrastinering! :P

   Radera
 2. Så impad! Fortsätt kämpa! ! !

  SvaraRadera
 3. Jag är också inne på det där med lösa scener. Ikväll ska jag skriva på kapitel 19, mitt i liksom. Jag tror det kan funka bra om man har synopsis klart för sig med årstider och personer och hela balunsen. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det inte helt fel att jobba så? Håller med om att det kräver lite planering men det är riktigt skönt att få röra sig utanför ramarna lite! Hoppas det gick bra med kapitel 19! :D

   Radera
 4. Hurra! Har precis läst ut Middagsmörker (älskade!!) och googlade "Middagsmörker uppföljare" men tyckte inte jag fick några upplyftande träffar. Däremot hittade jag din blogg och dessutom den glada nyheten att det kanske kan bli en uppföljare trots alls :)
  Jag vill tacka för läsupplevelsen och skicka lite skrivpepp. Jag vill såå gärna träffa Áili igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lisa! Vad kul att du hittat hit! Du behöver inte oroa dig - det kommer bli en uppföljare! :) Jag jobbar just nu för fullt med den (åtminstone så fullt det går med en tvåmånaders bebis! :P). Tack så jättemycket för din pepp - det hjälper verkligen! :D

   Radera
 5. Idag mejlade min 16-årings lärare till min 16-åring och rekommenderade din bok, eftersom hon läst den och tyckte den var bra. Så nu ska den läsas här hemma! Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra Simona!!! Hoppas din 16-åring tycker att den är spännande! :D

   Radera
 6. Research är en bra drivmotor. Själv upptäckte jag nyligen att poddradion Helping writers become authors hade en stark inspirationseffekt på mig. Jag hör bara vad hon säger de första två minuterna och sedan är hjärnan upptagen med alla nya idéer. Härligt att tvåan är på g!! :)

  SvaraRadera