måndag 25 april 2016

En verklig förankring

Ni vet när man har fått en idé som är kanonbra och som inte går att släppa. En idé som kan bli navet i berättelsen om den bara går att förankra. Well, en sån idé har jag haft hur länge som helst för Gryningsstjärna.

Problemet har varit just förankringen. Hur jag än har funderat har jag inte vetat hur jag ska fästa idén i min historia. Jag har hittat på massor med olika lösningar men alla har känts konstruerade och klumpiga. Tills igår när jag gjorde en rejäl Google-raid och faktiskt hittade en VERKLIG förankring. Fattar ni? Inte nog med att jag vet hur jag ska lösa mitt problem, jag kan lösa det på ett sätt som stämmer med den samiska mytologin. Halleluja moment big time! Så idag har jag slängt iväg två mail till personer som förhoppningsvis kan hjälpa mig att luska fram mer information, får hoppas att de känner sig manade att svara snabbt! :)

För övrigt plottar jag vidare. Hade planerat att vara färdig igår men idéerna strömmar fortfarande till och det känns viktigt att sätta storyn ordentligt den här gången innan jag börjar skriva. Jag är dock VÄL MEDVETEN om hur lätt det är att fastna i plott-träsket så skrivstarten är bara kort framflyttad till nu på onsdag - måtte jag hinna! :P

4 kommentarer:

 1. Åh! Känslan när det lossnar! Skjuter själv upp redigeringen av Nationen hela tiden, men i eftermiddag ska jag ge manuset några timmar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, underbart! :P Fy dig Michaela, nu får du faktiskt ta tag i manuset - jag vill ju få läsa! :D

   Radera
 2. Ja de där stunderna när man fattar att det kommer att gå för att det stämmer med vad man ändå vill att det ska stämma med. Det är så bäst. Det är värt höga rop och dans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bättre känsla finns inte! :D Ska dansa lite idag också tror jag! :P

   Radera