onsdag 13 april 2016

Författarskolepaus

Det gick inte att arbeta med två manus samtidigt. Bara ett par dagar in började jag känna mig stressad och stress är verkligen inte optimalt när man ska vara kreativ och skapa spännande texter. Faktum är att resultatet blev skit. Arbetet med Gryningsstjärna korvade ihop sig och jag tappade helt tron på Getto som ju är mitt skolprojekt.

När jag legat vaken i två nätter insåg jag att jag var tvungen att hitta en lösning. Jag bollade en massa orimliga förslag med mig själv av typen Men om jag skickar in dålig Getto-text så att jag bara blir godkänd och sen skriver Gryningsstjärna till sent på kvällarna när Lilleman somnat... sömn är ju ändå överskattat...  men tillslut insåg jag att det såklart bara fanns en lösning som skulle fungera. Att släppa det ena manuset.

Det var på ett sätt ett enkelt val, jag släpper aldrig Gryningsstjärna, inte när läsare går och väntar på fortsättningen och jag har den stora lyxen att ha ett förlag som faktiskt vill ge ut redan innan de fått se mitt manus. Ändå var det förknippat med viss ångest. För jag ville verkligen inte pausa skolan. Jag ville få hänga med mina härliga klasskompisar och snacka skrivande och jag ville få fortsätta arbeta med min grymma handledare. Så även när beslutet var fattat väntade jag ett par dagar innan jag faktiskt skickade iväg mailen till skolledningen och min handledare. Jag behövde liksom tid för att få kroppen att acceptera det som hjärnan redan visste.

Nu känns beslutet helt rätt och stressen har ersatts med en massa nya Gryningsstjärna-idéer. Det ska bli skönt att ha ett manus att fokusera på och jag ska arbeta stenhårt så att uppföljaren håller den nivå som jag och andra förväntar sig. Ett projekt i taget är vad som gäller - även för sådana som jag! :P

6 kommentarer:

 1. Låter som ett klokt beslut. Och jag hurrar för Gryningsstjärna som jag förhoppningsvis får läsa innan vi träffas i sommar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, känns superskönt nu när beslutet väl är fattat! :) Erm... vi får nog se hur det går med det, finns risk att jag behöver lite mer tid! :P

   Radera
 2. Får citera Ron Swanson i Parks and Recreation: "Never half-ass two things, whole-ass one thing." Det är tråkigt när det inte går som man vill men det är ju nice att du kan fokusera helhjärtat på Gryiningsstjärna nu. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vilket bra citat! Då kör jag the Whole-ass one thing nu dårå! :P

   Radera
 3. Förstår att det var ett tufft beslut men det låter helt klart som ett rätt sådant! Det blir aldrig bra när man känner sig stressad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, stress suger på så många olika sätt! Men det här blir bra, det är jag säker på! :)

   Radera