onsdag 6 april 2016

Getto tränger sig före

Jag har pausat skrivandet på Gryningsstjärna. Observera att jag menar själva skrivandet. Jag researchar fortfarande (dvs. försöker läsa samisk religionshistoria på kvällarna när Lilleman somnat) och skapar nya scener i huvudet. Men varför skriver jag inte?

Faktum är att jag skriver men att jag skriver på Getto istället. Jag har ju en plan att hoppa på Författarskolan igen nu i april och vi har textinlämning den 18:e. Tills dess måste jag producera två nya kapitel. Det låter kanske inte så tidskrävande men jag har inte jobbat på manuset sedan jag blev mamma och det tar lite tid att sätta sig in i igen. Så det gör jag nu. Sätter mig in, minns mina karaktärer och försöker få rätt på de scener som kommer härnäst.

Är det optimalt att arbeta med två manus samtidigt? Nej, det kan jag villigt erkänna att det inte är. Men skriver jag inte på Getto så missar jag för mycket av skolan den här terminen för att få fortsätta på nästa och då måste jag ta paus under ett helt år. Och pausar jag ett år tror jag ärligt talat inte att jag börjar igen. Så ett kort inhopp får det bli, sen återgår all min uppmärksamhet till Gryningsstjärna igen!

Puh, det är lite svettigt att vara en föräldraledig författar-rookie! :P

Förresten, ni vet väl att ni kan söka till Lunds Författarskola nu? Senast den 15:e april ska ansökningen vara inne och jag kan VERKLIGEN rekommendera att ni söker! :P

Getto - mitt skolprojekt - kommer hamna i en sån här när den är klar. Om den nu någonsin blir klar... :)

3 kommentarer:

  1. Det kan ju vara bra att låta Gryningsstjärna vila en stund och så kommer du kanske i det undermedvetna på bra grejer. Och om det är nån som klarar av allt det där är det du! Heja!

    SvaraRadera
  2. Imponerande är det att du skriver på fler texter samtidigt (eller skriver och tänker) och ägnar dig åt bebis. Hur tufft som helst.

    SvaraRadera
  3. Jag har full förståelse om det är svettigt med bebis och rykande färsk bok ute i handeln. Men du är så klok och strukturerad så det vet jag att du fixar :) Jag vet inte själv hur jag ska hinna med om jag kommer in på 30-poängskursen Att skriva fantasylitteratur men på något sätt ska det gå. Vill man något tillräckligt mycket så går det :)

    SvaraRadera