måndag 30 maj 2016

Gryningsstjärnas omslag på G!

Idag har jag haft telefonmöte med Anna Henriksson, den fantastiska formgivaren som gjort Middagsmörkers omslag. Vi pratade idéer till Gryningsstjärnas omslag. Vilka stilistiska delar från Middagsmörkers omslag som ska behållas, hur vi ska göra med bakgrundsfärg, vad som ska vara omslagets blickfång. Så. Jäkla. Kul!

Jag tycker att det här med bokomslag är så fantastiskt roligt. Omslaget är bokens kläder och precis som en människas kläder kan det hinta en hel del om innehållet. Jag älskar verkligen Middagsmörkers omslag (båda två - ni har väl kikat under skyddspappret!?) och ser verkligen fram emot att få se vad Anna hittar på till Gryningsstjärna. Tror det kommer blir riktigt fab! :)

Redan nästa vecka ska jag få se lite olika alternativ. Är jätteglad att jag får vara med i processen den här gången, sist blev jag inte delaktig förrän när alla stora delar redan spikats och jag kunde bara hjälpa till med finliret. Naturligtvis litar jag på Anna men det är ändå en speciell känsla att få vara med och klä sin bebis!

En extra bonus som omslagsarbetet för med sig är peppen! Hur kan man inte känns sig peppad att skriva vidare när omslaget är på gång!? Idag har jag producerat hälften av en scen som jag hoppas kommer bli både stark och berörande. Jag grät både när jag gjorde research och skrev den - då kan det väl inte bli annat än bra? :)

Några av Anna Henrikssons tidigare omslag!

4 kommentarer:

 1. Längtar tills jag får läsa uppföljaren! :D

  SvaraRadera
 2. Javisst är det häftigt med omslag. Jag har redan tänkt på hur jag hoppas att det ska gå att göra omslaget till det jag skriver på nu. Och har talat lite med den som gjort de tidigare, hoppas verkligen på att det ska gå att få ihop. För det är spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du också funderar på omslag! Ska hålla tummarna att du får ihop det precis som du hoppas! :)

   Radera