söndag 22 maj 2016

Ligger efter

Kapitel sju är inte färdigt och jag ligger efter tidplan. Inte blir det bättre av att veckan är fullknökad av besök. Min mormor bor hos oss fram till onsdag och på fredag trillar det in en hel hög med övernattningsgäster som ska på diverse bröllop och svensexor. Naturligtvis är det kul med besök, det är JÄTTEROLIGT. Men när man har en så tajt deadline som jag blir det ändå lite kluvet. För jag behöver skriva ett par timmar varje dag för att få ihop det och det är svårt nog att lyckas med när det bara är jag och bebisen. Med fler kockar i soppan så blir det näst intill omöjligt och jag har svårt att skjuta undan känslan av stress som smyger sig på.

Hur löser jag då detta? I ärlighetens namn vet jag inte riktigt. Men först och främst får jag nog acceptera att jag inte kommer klara av att skriva fem kapitel den här veckan. Klarar jag fyra är det fantastiskt och fixar jag tre får jag vara nöjd. Sen får jag nog räkna med att jag själv måste prioritera skrivtid om det ska bli något alls. Jag måste inte socialisera med gästerna hela tiden, jag kan gå ifrån en timme då och då och skriva.

Vi får se hur det går. Och går det inte får jag bara sikta framåt och hoppas att början av juni blir lite lugnare ...

6 kommentarer:

 1. Lycka till! Jag känner också lite stress, men jag redigerar ju "bara". Dina gäster förstår säkert att du behöver få skriva så det löser sig nog ska du se. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har skrivit typ hela dagen idag (well, ett par timmar sammanhållande iaf) och nu känns det mkt bättre! Stressen kommer bara när jag inte kan få till skrivtid. Hur går det med redigeringen? Vad har du satt för deadline för dig själv? Hoppas det går toppenbra iaf! Kram

   Radera
 2. Jag har brukat påpeka att jag måste jobba 1-2 timmar och att om ni kan liksom ha kul för er själv under tiden (och lägg gärna till att de kan få umgås med bebis). Och så har jag lovat att inte ha dåligt samvete efter att ha jobbat utan kan då ägna mig helt och fullt åt att umgås. Men det är förstås inte alltid helt enkelt ändå. Så lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett superbra tips! Använde det faktiskt idag och har nu kört mitt vanliga kvällspass trots att min bror är här. Blir ändå lite tid för tedrickande när jag är klar och sen kan vi umgås hela dagen imorgon! Och det där med att inte ha dåligt samvete är också helt rätt, det är något jag jobbar hårt med. Om man gjort sitt yttersta och skrivit det man kunnat finns det ingen anledning att må dåligt över att det inte blev mer. Så tack för tipsen! :)

   Radera
 3. Ja skrivandet kan verkligen gå i vågor. Ibland har jag inte tid att skriva på flera dagar och ibland blir det hur mycket som helt! Du kommer ifatt, inga problem. Passa på att njuta av pausen så är du laddad sen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så. Och i normala fall är det helt ok. Men när man ska producera ett helt (och relativt läsbart) manus på tre ynka månader då blir det lite krisigare när man inte får till skrivtiden! Hoppas att det blir lite lugnare när jag påbörjar nästa bok! :)

   Radera