onsdag 28 september 2016

Bokmässan i bilder

Jag vet att jag är några dagar sen men jag sällar mig ändå in i kören av lovord - vilken Bokmässa det var!!! Att få vara där i fyra dagar och som författare överträffade verkligen alla mina förväntningar. Alla möten - med vänner, bekanta, läsare - så fantastiskt. Och att bara få befinna sig i en sådan bokälskande miljö är en lyx!

Eftersom jag dragit igång med redigeringen av Gryningsstjärna och har kort deadline (big surprise!) så hinner jag inte skriva ett långt och innehållsrikt blogginlägg om mässan. Istället kommer här en bildbomb och på fredag skriver jag lite mer detaljerat om mina upplevelser på Debutantbloggen!

På torsdagen tog jag morgontåget till Göteborg iklädd helt ny författar-frippa
 
Det första jag möttes av var Middagsmörker som snurrade runt i mässans huvudentré
 
På fredagmorgonen var jag på bokbloggsfrukost tillsammans med Sandra Beijer, Christina Lindström, Torsten Bengtsson, Madeleine Bäck, Elisabeth Östnäs, Jonathan Stroud och Maria Turtschaninoff. Supertrevligt att träffa både författare och bokbloggare som man ju sett i etern så länge!
 
Jag lunchade med bästa Debutantbloggarna och sedan hade vi läsarmingel - så kul att träffa alla och bara snacka böcker och skrivande!
 
På kvällen hade Opal förlagsmiddag och efteråt lät jag mig övertalas att följa med till Park. Där var det trångt, varmt och svårt att få tag på en drink - men kul med en helt bar fylld enbart med bokfolk.
 
Lördagen inleddes med spännande samtal om vikingar och samisk mytologi med Elisabeth Östnäs på Bibliotek- och berättarscenen.
 
Efteråt signerade vi och böckerna tog slut - galet otippat! :)
 
Sedan var det dags för storseminarium tillsammans med Siri Pettersen och Johan Egerkrans om Det nordiska som lockar och skrämmer. Lotta Olsson modererade och det var hur kul som helst.
 

Efter det förtjänade jag en räkmacka och ett glas vin (okej, två) på Heaven 23 högst upp i Gothia Towers. Är det Bokmässe-debut så är det och då måste alla klasiska element bockas av. Mackan var dyr men ack så god!

På söndagen slank jag in för ett signerat ex av Jan Guillous senaste bok och lite presenter till sonen. Sedan blev bebisabstinensen för stor och vid lunch tog jag tåget hem - trött, nöjd och med en överfull väska!
 
Tack alla ni som gjorde min Bokmässa! Ni som lyssnade på mina seminarier, ni som köpte boken, ni som kramades, ni som tog med mig på middag, ni som tog en fika, ni som styrde upp allt. Jag hade världen bästa helg och längtar redan till nästa år! <3

5 kommentarer:

 1. Ååh det var så roligt att hänga och höra dig på seminarierna. Har ett gäng bilder jag borde skicka till dig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var superkul! Vill liksom göra det igen - nu direkt! :P Ja, skicka dem! Min mobil dog när jag kom hem så jag har typ inga bilder (de ovanför har jag skamlöst snott från Insta :P)

   Radera
 2. Det var jättekul att få träffa dig igen! :D Och tack för att du och Michaela tog hand om mig när jag hade en panikattack. Skäms lite fortfarande, dock :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var superkul att ses igen! Och du ska inte skämmas! Dina kollegor var inte snälla som lämnade dig och vem som helst hade kunnat bli ledsen över det! Skönt att det löste sig och att du ändå hade en bra mässupplevelse!!! :)

   Radera