söndag 23 oktober 2016

Kiruna bokfestival

Den här veckan hade jag den stora äran att få delta i Kiruna bokfestival, eller mer specifikt Kiruna kulturdag som ingick som del av bokfestivalen. Syftet med mitt besök var att prata om mitt skrivande och mina böcker för kommunens högstadie- och gymnasieelever. Men naturligtvis passade jag på att stanna lite extra för att insupa atmosfären och göra lite research!

 


Vilka dagar det var! Jag blev SÅ omhändertagen av organisatörerna; hämtad på flygplatsen, försedd med lunch och middag, egen värd som höll koll på mig och mitt schema mm. De fick mig att känna mig precis lika betydelsefull som de andra stora författarnamnen på plats!

 
Jag överdriver inte när jag säger att resan är det största som hänt så här långt i mitt författarliv. En stor del av det beror såklart på att jag äntligen fick besöka miljöerna från mina böcker - mitt eget Narnia (läs mer om det här!). Men det var så mycket mer. Middagen tillsammans med de andra författarna där jag fick chansen att prata skrivande och bokbransch med betydligt erfarnare Åsa Larsson, Sara Lövestam och Malin Persson Giolito. Mötet med två supergulliga tjejerna i min referensgrupp. Insikten hur roligt OCH svårt det är att prata för en grupp ungdomar där intressenivån kan sträcka sig från totalt ointresserad till jätteintresserad. Alla möten med människor som intresserat sig för mig och min bok, gav beröm och erbjöd hjälp. Det var helt fantastiskt!


När jag kom hem drabbades jag av Bokfestival-baksmälla och ville egentligen inget hellre än att vrida klockan tillbaka och uppleva allt igen. Som tur är fick jag samma dag en kanonrolig inbjudan till ett annat event i vår - ett event som nog kan bli minst lika härligt. Men mer om det en annan gång! :)

4 kommentarer:

 1. Åh! Vad kul! :D Nu blev jag minst sagt nyfiken på vad du ska göra i vår ;)

  SvaraRadera
 2. Det låter verkligen som du hade en toppen resa! Blir själv sugen på att ta en tripp till Kiruna någon gång. Svårt att inte vilja, med tanke på Narnia- feelingen :)

  SvaraRadera
 3. Vad kul det låter! ALltså det där med att kliva in i manuset på nåt vis.

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som om du hade en bra tid. Jag är glad för er hjärtligt! Kanske det mest intressanta för mig var analysen av artiklar om populär onlineunderhållning, bland annat more info here basta-casinon.se. Det var tack vare sådana plattformar som jag hittade vänner som jag kan alltid diskutera spelet.

  SvaraRadera