söndag 6 november 2016

Skrivpaus i Stockholm

För en vecka sedan hade jag deadline på min nya manusversion av Gryningsstjärna. Jag slet som ett djur på slutet, satt nog 6-8 timmar per dag på vardagarna när sonen sov och 12 timmar per dag på helgen när min man var hemma. Det var slitigt, smärtsamt och stressigt. Men det var också kul. Och känslan när jag äntligen skickade iväg manuset till förlag, testläsare och referensgrupp i söndags kväll var helt underbar!

För att fira (och för att ge kropp och huvud större chans till återhämtning) drog jag och sonen till Stockholm direkt på måndag morgon. Tanken var att miljöombyte, shopping, god mat och härligt häng med vänner och familj skulle ge energin tillbaka. Och SOM det funkade! :)

På väg mot Gamla stan
 
Min bror har bott i Stockholm de senaste två åren och vi bodde i deras lilla gästrum på Söder. Jag ÄLSKAR Söder! :) Det är mysigt, lugnt så fort man kommer bort från Götgatan/Folkungagatan, ett klädmecka om man som jag gillar retroinspirerade kläder och det finns ett överflöd på trevliga restauranger, caféer och pubbar. Så vi har strosat. Shoppat klänning, kappa, örhängen och barnkläder. Fikat på mysiga caféer. Lunchat och dinerat på trevliga restauranger. Underbart!

På gulliga cafét Älskade traditioner med min gulliga dejt

Fantastisk klänning från Jumperfabriken som fick följa med hem. Releasefest-stass kanske?

Eftersom en stor del av min släkt också bor i Stockholm såg jag till att vara lite familjär. Tog en lunch med favoritkusinen och åt middag med mormor. Vi ses inte så ofta eftersom vi bor en bit ifrån varandra men det är alltid lika roligt när vi får tid att träffas!

Varje gång jag åker till Stockholm passar jag också på att göra författarrelaterade saker eftersom större delen av bok-Sverige huserar i Huvudstaden. Så jag hade marknadsföringslunch med Opal för att diskutera marknadsföringen för Gryningsstjärna. Det blev även lite manussnack eftersom min redaktör slukat manuset på de 36h som passerat mellan det att jag skickade in och vi lunchade! :)

Lunchmöte med förlaget - Hanna jobbar med min PR och är grymt duktig!

Sen hälsade jag också på hos min agent, Hedlund Agency. Jag skrev ganska så nyligen på agentavtalet så det var väldigt trevligt att få träffas på riktigt och se agenturens fina kontor i Gamla stan! Naturligtvis tog jag även chansen att göra lite Middagsmörker-spotting i Stockholms bokhandlar. Måste säga att Stockholmsbutikerna är riktigt grymma på att lyfta min bok. Trots att det snart är ett år sedan den kom ut har de flera ex inne och skriver små tipslappar. Kul! :)

Akademibokhandeln i Täby Centrum tipsade fint om Middagsmörker

En vecka till har jag skrivpaus och då ska jag städa i mitt skrivrum som blivit TOTALT kaos under min hetsredigering, göra äppelpuré till sonen (hela kylen är nämligen full med äpplen), vara allmänt social OCH åka på tjejresa till Milano. Sen den 14:e november drar jag igång igen, tror att det blir en kortare redigeringsrunda på kanske två veckor eller något. Fast det beror såklart helt på vad förlag och testläsare säger! :)

3 kommentarer:

  1. Vilken lyx att bli med agent. Kan du inte berätta någon gång hur det gick till? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det känns jättelyxigt verkligen! :) Kommer nog ett inlägg om det på Debutantbloggen på fredag!

      Radera