tisdag 13 december 2016

Färdigredigerad Gryningsstjärna

Jag slet som ett djur för att bli färdig med Gryningsstjärna förra veckan. Jobbade säkert 50-60 timmar under en veckas tid för att hinna med alla ändringar trots att jag faktiskt började jobba samtidigt. Det var sjukt tufft, snudd på självplågeri. Men så är det alltid med deadlines, vare sig det är i skrivandet eller brödjobbet. Man blir liksom aldrig klar i god tid (eller inte jag iaf!)! :)

I onsdags förra vecka skickade jag in kl 01.30. Det var skönt men också lite panikartat. För nu kan jag inte ändra mer, iaf inte mer är korret som kvarstår. Jag kan inte skriva om kapitel, ändra plot, byta ut karaktärer. Det måste helt enkelt vara färdigt och det är en grymt skrämmande känsla. Så kändes det aldrig riktigt med Middagsmörker, men då hade jag å andra sidan pillat med texten i tre år. Det var dags att släppa taget. Den här processen har varit så mycket kortare - tänk så har jag missat ngt!

Jag har vilat sedan inskicket. Och dragit på mig influensa. Föga förvånande kanske när man pressar kropp och knopp så hårt som jag gjorde. Så nu ligger jag hemma med feber och kollar skräp-TV. Hoppas på att bli frisk snart, sjuklinglivet är inte helt okomplicerat när man har en 11-månaders son som röjer loss hemma.

Jag ska hjälpa till att korra manuset. Läsa en gång nu för större grejer och en gång för finlir över jul. Känns bra att få vara med texten en liten stund till innan den går till tryck. Release blir i slutet av januari. Exakt datum vet jag inte än, men jag lovar att hojta så fort jag vet.

Känner att det blev ett rörigt inlägg men det är väl allt min hjärna klarar av efter den där passen. Och ett rörigt inlägg är kanske ändå bättre än inget inlägg alls! Ska försöka vara mer närvarande här på bloggen framöver, har saknat den!

Gryningsstjärna i Svensk Bokhandels vårkatalog!


3 kommentarer:

  1. Hög igenkänning. Man släpper ifrån sig tvåan och undrar, va va va? Ska jag inte hålla på nåt år till med det här? Det är ju jättekonstigt!

    SvaraRadera