torsdag 29 december 2016

Nyårskrönika del 1

Snart är det nyårsafton och dags att välkomna ett glänsande, nytt år till världen. Men innan det är dags att vinka hejdå till 2016 vill jag summera allt det fantastiska som hänt mig i år!

(Eftersom jag varit dålig på att blogga och därför har mer att återberätta blir nyårskrönikan denna gång i tre delar.)

Januari

Det var i januari som mitt liv förändrades för all framtid. Jag blev inte bara författare när Middagsmörker släpptes, jag blev också mamma till världens finaste lilla pojke. Mina två bebisar kom med en veckas mellanrum och releasefesten blev därför en lugn tillställning med god middag och ett glas alkoholfri skumpa tillsammans med min man. Trots det var dagen fantastisk och något jag aldrig kommer glömma!

 

Februari

Måndagen den 1:e februari började jag skriva på Middagsmörkers uppföljare, Gryningsstjärna. Jag var jättepeppad innan jag drog igång, men också livrädd. Tänk om det inte skulle gå att kombinera föräldraledighet med skrivande? Jag hade dock förberett mig väl, köpt ett höj- och sänkbart skrivbord från Ikea och lånat en bärsjal av en kompis. Och till min stora lättnad funkade det hur bra som helst! Så jag och sonen skapade snabbt en ny skrivrutin. Mellan kl 10 och kl 12 skrev vi, det passade nämligen perfekt med hans mat- och sovklocka! :)


I februari gjorde jag också mitt allra första författarframträdande, på BTJ-dagarna i Lund. Jag var supernervös eftersom jag kände att min hjärna var helt inställd på mamma-mode och därför lärde jag mig hela min 10 min presentation utantill. Men det gick bra och efteråt fick jag signera böcker - bara det!

Februari var också månaden då en stor författardröm gick i uppfyllelse. DN recenserade Middagsmörker och hade bara lovord att säga. Jag hade inte alls räknat med att bli recenserad i tidningarna, än mindre i DN så jag började stortjuta när min moster skickade sms och berättade den glada nyheten!


Mars

När jag hade varit mamma i 1,5 månad började jag bli varm i kläderna och vågade lämna hemmet för allt fler och längre strapatser. Många i min umgängeskrets fick barn samtidigt som oss så jag och sonen hade många att socialisera med - kul och oväntat för mig som trott att tiden som föräldraledig skulle vara en ensam tid.


För Middagsmörker var Mars en spännande månad. Fler tidningsrecensioner trillade in, tex. från Kristianstadsbladet och Smålandsposten, och boken hamnade på Adlibris topplista!


April

I april fick jag veta att Middagsmörker skulle bli ljudbok! Det var spännande att tänka att någon skulle läsa in min bok och jag var glad att ännu ett av mina författarmål gått i uppfyllelse.


Vädret blev allt bättre, vissa dagar var det nästan sommarkänsla och jag gick oräkneliga promenader med barnvagnen. Jag läste Gryningsstjärna som blivit 2/3 färdigt och kände att det skavde. Så jag grubblade och grubblade. Och till slut insåg jag att texten jag kämpat ihop inte funkade. Alls. Så jag bestämde mig för att kasta hela skiten och börja om igen. 

Krönikans andra del kan ni läsa imorgon!

1 kommentar:

  1. Wow vilket år du haft! Så glad att jag fått vara en del av resan, ser fram emot de följande delarna! <3

    SvaraRadera