fredag 30 december 2016

Nyårskrönika del 2

Näst sista dagen på detta året och därmed också dags för nyårskrönikans andra del!

Maj

Maj var en lugn månad. Jag njöt av att vara föräldraledig i det fina vädret och klämde ur mig halva det nya råmanuset till Gryningsstjärna.


Middagsmörker släpptes som ljudbok och jag fick också en massa härliga rapporter från vänner som stött på min bok på bibliotek och bokaffärer runt om i landet.


Juni

Det blev sommar på riktigt och jag fortsatte att jobba med Gryningsstjärna. Vi var på årets första bröllop och hade lyxen av att ha ordnat barnvakt. Det var otroligt härligt, men också lite saknigt, att vara utan sonen en hel kväll.


Dessutom uppfylldes ännu ett författarmål när Yukiko Duke tipsade om Middagsmörker i Godmorgon Sverige.


Juli

I Juli blev jag äntligen färdig med råmanuset till Gryningsstjärna. Det var en oerhörd lättnad att ha ett manus med en början och ett slut och jag unnade mig lite härligt häng i solen innan jag påbörjade grovredigeringen inför min förlagsdeadline i augusti.

 

Augusti

I augusti redigerade jag på alla möjliga och omöjliga platser och tillfällen, tex. i bilen när vi körde till Göteborg för sommarens tredje bröllop.


Efter att jag klarat min deadline firade jag och min man med årets ENDA gemensamma motorcykeltur. Mysigt och defintivit något vi måste göra mer nästa år!


I slutet av månaden blev äntligen Gryningsstjärnas omslag färdigt och jag kunde dela det med världen. Det peppade så otroligt mycket att få en glimt av vad mitt hårda arbete skulle resultera i!Imorgon kommer nyårskrönikans sista och avslutande del!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar