lördag 31 december 2016

Nyårskrönika del 3

Idag är det årets allra sista dag och jag avslutar här min nyårskrönika!

September

September inleddes med en resa till Spanien. Det var första utlandssemestern med plutten och det gick hur bra som helst, han älskade att sitta i skuggan och leka eller bada i sin lilla plaskepool.


Tillsammans med ett gäng fantastiska författare ordnade vi poddkalas på Lunds stadsbibliotek. Det var jätteroligt och kom mycket mer folk än vi trodde. Troligtvis blir det en favorit i repris nästa år!


Och sen blev det såklart Bokmässa! Och vilken mässa det var. Jag hade SÅ höga förväntningar, men de överträffades allihop. Hur går att läsa här!


Oktober

Jag tog en paus från författarliv och skrivande och åkte med familjen på myshelg till ett höstvackert Småland.


Pigg och fräsch pratade jag sen fantasy på Malmö stadsbibliotek tillsammans med Madeleine Bäck, en riktigt rolig och välordnad upplevelse!


Sen kom månadens, ja kanske årets, mest fantastiska författarupplevelse. Jag fick åka till Kiruna Bokfestival för att prata om min bok och äntligen fick jag se miljöerna som min trilogi utspelar sig i. Du kan läsa mer om den resan här!


Månaden avslutades med deltagande i LunCon som var hur roligt som helst och inval i Fantastisk podds Malmö-grupp. Bra månad alltså! :)

November

Efter ännu en avklarad Gryningsstjärna-deadline åkte jag och plutten till Stockholm för att socialisera med släkt och träffa både förlag och agent.


Jag passade även på att utnyttja skrivpausen till att åka på tjejresa till Milano. Åtta tjejer i Italien kan bara bli helt, jäkla fantastiskt! :)


Jag fick också prata bok och skrivande på Hässleholms författardag, spela in mitt första Fantastisk-podd avsnitt och så tog jag nya författarporträtt!

December

Månaden inleddes med att Svensk Bokhandels katalog över vårens böcker kom ut, plötsligt kändes utgivningen av Gryningsstjärna så verklig. Och så nära. En välbehövlig känsla när både jag och förlaget slet med de sista ändringarna.


Trots att han fortfarande inte börjat krypa utan kör ål-teknik för att ta sig fram så började plutten resa sig mot alla tänkbara möbler. En stor milstolpe för förstagångsföräldrar!


Sen firade vi jul med familjen och mös i vårt fina hus på landet. Och jag insåg att det snart gått ett helt år sedan jag blev både författare och mamma! <3


Gott nytt år vänner! Nu hoppas vi att 2017 blir precis lika fantastiskt som i år har varit!

2 kommentarer:

  1. Sicket 2016 du har haft! Helt otroligt! Jag hoppas du även får ett toppen 2017, Gott nytt år :)

    SvaraRadera