onsdag 11 januari 2017

Det katastrofala läsåret

2016 var ett otroligt bra år på många sätt. När det kom till läsning var det dock katastrofalt dåligt. 12 böcker hann jag med. En per månad. Kanske är det inte så konstigt. Jag fick barn och jag skrev en bok, men jag är ändå lite besviken på mig själv. Besviken att jag inte prioriterat min läsning.

Det hoppas jag att jag ska kunna göra i år! Sätter målet på 24 böcker igen, tycker att det är en ganska så rimlig mängd med tanke på allt annat som händer. Jag har också ett mål att fortsätta läsa mycket svenska böcker OCH jag vill försöka bredda min läsning så att jag inte bara läser Ungdomsfantastik.

Har du något läsmål i år? Vad hoppas du hinna läsa?6 kommentarer:

 1. 2016 var ett dåligt läsår för mig med, men jag läste ett par böcker, inklusive din! Så bra! Längtar tills nästa bok :D
  Annars har jag ca fem böcker liggandes hemma som jag planerar att läsa än så länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hann med min bok! :) Inte långt kvar tills nästa kommer nu! Oh, jag har en enorm hög olästa böcker hemma - jag köpte inte färre böcker förra året bara för att jag läsa mindre ... :)

   Radera
 2. Mitt mål är nog det vanliga, att läsa böcker av minst 5 nya författare!

  SvaraRadera
 3. Som ifjol. En bok i veckan ungefär eller åtminstone 50. Men alla böcker är inte 400 sidor långa i den samlingen för antal kan ju också bero på hur tjocka böcker man läser.

  SvaraRadera
 4. Verkligen inte konstigt att du inte hunnit läsa mer! Att du hinner med allt som du gör är ju rätt otroligt, om jag får säga vad jag tycker - tror inte att jag läste mer än en handfull böcker första året jag var föräldraledig.

  Jag har aldrig haft några specifika läsmål, men jag brukar ligga runt mellan 50 - 70 böcker om året, så jag förväntar mig nog att hålla ungefär det lästempot, precis som vanligt (ligger rätt bra till eftersom jag är inne på den sjunde boken för i år nu...) Men jag har som mål att försöka läsa fler böcker som på något sätt är relaterade till det jag själv skriver. Genremässigt, språkmässigt, eller bara när det gäller stämning eller målgrupp, eller ren research. För att känna att jag verkligen utnyttjar lästiden till max, liksom.

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas hinna läsa en bok. Kanske din första, då. Men det är väl det.
  Och att så många som möjligt ska läsa min bok också. Det kan man kalla läsmål :P

  SvaraRadera