torsdag 5 januari 2017

Mina mål 2017

Vi är nästan en vecka in på det nya året och det råder febril aktivitet här hemma. Dock inte med skrivandet. Jag har faktiskt inte skrivit en endaste rad det här året, iaf inte om man räknar bort de allra sista korrändringarna jag förde in i Gryningsstjärna den förste januari och skickade till min väntande redaktör. Nu har boken gått till tryck och det känns såklart läskigt men allra mest bara jäkligt skönt. Jag klarade det. Jag klarade banne mig att skriva en ny bok på ett år, trots att jag fick barn samtidigt.

Vad har jag gjort då om jag inte har skrivit? Jo, jag har organiserat. Kläderna i klädkammaren. Skönhetsprodukterna i badrumsskåpet. Nappflaskorna i köket. Papperna i arbetsrummet. Vi har haft SÅ MYCKET oreda här hemma under hösten, en biprodukt av att en av oss skrivit roman på all sin lediga tid. Nu kan jag äntligen ta tag i allt det där som vi inte har hunnit med och det är verkligen så otroligt skönt.

Ordning och reda ska bli 2017 års ledord och mål. Ordning på ekonomi, kost, skrivande, jobb, familjeliv, sociala aktiviteter. Jag är inte världens mest ordningsamma människa, men förra året slog jag rekord i oordningsamhet. Jag vet att det inte är så konstigt, inte med föräldraskap och författarskap på en och samma gång, men jag vill inte ha det så ett år till. Jag vill ha mer kontroll.

Naturligtvis har satt upp skrivmål också. Jag ska skriva Midnattsljus och därmed avsluta min trilogi. Tänkt utgivning är januari 2018 och det känns faktiskt helt ok, jag har precis gjort en bokresa på den tiden. From i år kommer jag dessutom ha en dedikerad skrivdag i veckan, något som känns SÅ lyxigt. Första dagen är på måndag - längtar!!!

Men, jag ska även försöka mig på att skriva en bilderbok. Bara för att jag vill och för att jag faktiskt har en idé som kanske kan funka. Det ska vara ett helt och hållet lustfyllt skrivande där processen är det viktiga och inte resultatet. Att bli utgiven är en bonus och inte en målsättning. Jag vill bara få skriva något för att det är kul och helt utan press.

Vad har du för mål i år? Med skrivande och med livet?

7 kommentarer:

 1. Jag ska fortsätta förädla mitt manus och gå klart sista terminen på skrivarlinjen :) Sedan kommer jag lägga mycket tid på att må bra och ta hand om mig själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som bra mål! Hoppas det går bra med allt!

   Radera
 2. Bra fråga! Mål med skrivandet: bli klar med Dödgräverskan, del 1. Skicka in till förlag. Bli refuserad, vara glad ändå. Skriva klart slutet till del 2. Samt framför allt: skriva klart sidoprojektet. Det tror jag mer på. :)

  Livet... Leva mer i nuet? Se mig omkring. Lyssna och ta in vad folk säger. Ta det lugnt.

  Eller något helt annat. :)

  Dina målsättningar låter bra. Heja! Och hoppas att du har det bra idag, på skrivarmåndagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som bra mål! Fast det där med refuserandet kan vi väl ta och skita i? :P Skrivarmåndagen var fab! Hann så mycket och hade så roligt! :)

   Radera
 3. Planerna är att fortsätta blogga, skriva kortberättelser och ge mig i kast med bok nummer 3.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka bra mål! Och spännande med bok 3!

   Radera
 4. De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
  bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
  mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
  som är problemet och som skall påverkas och
  inte se mannen som problemet. Det kom redan
  regeringens utredare fram till 2006, vilket var
  Karl-Petter Thorwaldsson. Thorwaldsson utredde
  på Perssons uppdrag föräldraförsäkringen och är
  nu LO:s ordförande.

  SvaraRadera