måndag 20 februari 2017

Midnattsljus är slutet

För ett år sedan släpptes Middagsmörker och för en vecka sedan började jag skriva på trilogins sista del, Midnattsljus. Det känns lite bitterljuvt att jag redan ska skriva slutet på min trilogi. När jag började arbeta med Middagsmörker för 4,5 år sedan kunde jag inte ens fantisera så här långt in i framtiden. Visst hade jag hela tiden tankar på att det skulle bli en trilogi, men bortsett från mycket vaga idéer hade jag egentligen ingen aning om vad som skulle hända efter Middagsmörker. Kanske var det därför Gryningsstjärna blev så svår att skriva? För att jag inte visste vad syftet med den boken var? Och utan syfte går det att skriva 2/3 manus innan man inser att både storyn och spelplatsen är helt fel och då får man börja om, trots att det bara är 7 månader kvar tills releasen och man är livrädd att det kommer sluta med att man står där utan en uppföljare.


Som tur är hamnade jag aldrig där. Jag och Gryningsstjärna hade ett tufft men effektivt samarbete och i slutänden blev det nya manuset oändligt mycket bättre än det gamla. Så på ett sätt är jag glad att det blev som det blev, för jag hade nog inte kunnat skriva det nya manuset utan att först få ur mig det gamla. Med det sagt hoppas jag att jag och Midnattsljus får en lite lättare resa tillsammans. Den här gången är jag åtminstone ganska så säker på vad jag vill att boken ska handla om. Och idag tror jag att jag spikade slutet, för börjar man gråta åt en idé så bör man väl använda den? :)


Eftersom Midnattsljus ska komma ut i januari 2018 och jag precis har börjat skriva kommer det bli ett intensivt skrivår för mig igen. Min första deadline till förlaget är 12:e juni och då hoppas jag kunna skicka ett grovputsat råmanus. Wish me luck! :)

4 kommentarer:

  1. Lycka till! :D Du är så ball, Charlotte! <3

    SvaraRadera
  2. Åh vad jag ser fram emot sista delen! Fantastiska böcker som jag tipsar om i jobbet heeela tiden (jag är barn- och ungdomsbibliotekarie)! Massa pepp till skrivandet, heja heja!

    SvaraRadera
  3. Stort lycka till, kommer bli toppen om du gråter av idéerna ��

    SvaraRadera