top of page
Revan_cover_bild bakgrund.jpg

Revan

Opal förlag, 2024

Revan_grön_mockup.jpg

Revan är en ungdomsroman om flykt, förlust, familj, andra världar och magi. Omslag av Johan Leion. Revan finns att köpa här på Adlibris.

Baksida bild Revan.jpg

Om Revan

Zahers värld har redan fallit sönder en gång, och trots att flera år passerat finns ärren fortfarande kvar. När hans storebror Omar är med om en allvarlig olycka händer det igen. Men samtidigt som baba förlorar sig i sorgen och mörkret tar ett hemligt ordenssällskap kontakt med Zaher. De vill ha något från honom, något han inte vet om han är villig att ge. En ny verklighet fylld av hemligheter öppnas upp, hemligheter som är så stora och obegripliga att de hotar att förändra allt.

Idén bakom Revan

Charlotte fick grundidén till Revan redan 2016. Vid ett författarbesök i Kiruna fick hon kontakt med en elev som kommit från Syrien bara ett år tidigare och som läst hennes debutroman Middagsmörker. Boken kopplade dem samman och diskussionerna om innehållet och elevens egna erfarenheter fortsatte långt efter besöket. Det dröjde dock innan Charlotte insåg hur insikterna från de samtalen kunde speglas i en fantasyberättelse och det skulle krävas en portal och en helt annan värld innan arbetet med Revan kunde börja på riktigt.

IMG_5290.JPG
An immigration tale omslag.jpg

En sann berättelse om flykt

Eleven som gav Charlotte idén till Revan har själv berättat om sin flykt från Syrien till Sverige i romanen 13 - An Immigration Tale. En stark berättelse som berör, från första sidan till sista. Köp den här på Adlibris.

Sagt om Revan

Revan är en  spännande, fristående portalfantasy om starka familjeband, krigstrauma och magins makt.

Emma Berglund,BTJ häfte nr 8 2024

bottom of page