top of page

Tvillingvärlden

Tvillingvärlden är en fantsyserie med delar som kan läsas helt fristående från varandra. Det är portalfantasy och handlar om Ella som hittar en lucka som leder till en annan värld. I den nya världen finns magi, väsen och äventyr som inte liknar något i vår värld. Böckerna passar läsare från 6 år och uppåt och kan både högläsas och läsas själv. Böckerna är fullillustrerade av fantastiska Anna Westin. Köp hos adlibris här: Tvillingvärlden på Adlibris

Böcker i denna serie:
Guldmånen (2023) | Förstenad (2023)
Magitjuven (2024) | Hjärtlös (kommer hösten 2024)

Tvillingvärlden _ Guldmånen.jpg
tv-22.jpeg

Om Tvillingvärlden

Ella hade en tvillingbror som dog vid födseln. Efter ett bråk med föräldrarna ser Ella en lucka på den tråkiga innergården. Hon kikar in och där inne väntar en underbart vacker värld. Det visar sig vara Tvillingvärlden, en värld för tvillingar som dött att vänta in sitt syskon i innan de går vidare. Ella förstår snart att hennes bror Elliot finns där och tillsammans upplever de fantastiska äventyr tillsammans.
Böckerna i serien är helt fristående och kan läsas i vilken ordning som helst. Vill man ändå veta hur Ella hittade luckan första gången och hur allt börjar kan man inleda med Guldmånen.

Idén bakom Tvillingvärlden

Charlotte förälskade sig i fantasy-böcker när hon läste Narnia-böckerna som liten, en serie som handlar om hur några barn upptäcker en helt ny värld på andra sidan av en garderob. Ända sedan hon blev författare har hon därför velat skriva sin egen portalberättelse. När hon en dag läste om ett tvillingpar där den en ena tvillingen var svårt sjuk började hon fundera på hur det egentligen blir när en tvilling dör. Kan de verkligen resa vidare till livet efter döden på egen hand, eller har de så starka band att de måste vänta in varandra? Det blev grunden till Tvillingvärlden, en värld där väsen och magi existerar och där äventyr är en självklar del av livet.

tv-7.jpeg
Anna westin - L3.jpg

Illustratören Anna Westin

När jag fick förfrågan om att illustrera Tvillingvärlden så behövde jag inte fundera särkilt länge! Självklart ville jag det! Jag växte upp med Narnia och älskade tanken av att det kan finnas en lucka in till en annan värld. 

Världen som Ella ramlar in i är dessutom färgsprakande och spännande så det var otroligt roligt att få vara med och skapa den. Tanken att göra en hel-illustrerad kapitelbok var att jag själv har en dotter i läsåldern och vi letade efter liknande böcker och upptäckte att det finns inte så många av den sorten. Jag ville göra så att boken passade till de barn som har lärt sig att läsa själva, men även kan funka som högläsning åt småsyskonen. Bilderna är fulla med färger och detaljer så att varje uppslag ska ha något roligt att titta på. 

Se mer från Anna på hennes hemsida annawestinart.com eller följ henne på Instagram under @annawestinart

Böckerna i serien

Sagt om Tvillingvärlden

”Jag kan verkligen rekommendera den här serien till både barn och vuxna! Betyg 4/5”

- Bokugglor

”Färgsprakande portalfantasy för lågstadieåldern. Med förtrollande färgbilder är denna serie en blivande klassiker.”

- Akademibokhandeln Nova-Lund

”Guldmånen är en magisk berättelse om liv och död, mardrömsgrottor, älvdans och sorgen som känns inuti.”

- BTJ häfte 14 2023

”Tvillingvärlden är en spännande bok som med fördel kan användas även som högläsningsbok.”

- Biblioteksbubbel

bottom of page